David Cameron a izbucnit în lacrimi vineri, 24 iunie, atunci când a anunțat că-și va da demisia în termen de trei luni. A făcut anunțul cu vocea tremurândă în fața cercului său de parteneri loiali. "A fost emoționant. Toată lumea plângea - bărbați și femei, chiar și servitorii - iar apoi a început David să plângă", a declarat unul dintre cei prezenți la eveniment.


Pentru David Cameron, permierul Marii Britanii, a fost o grea lovitură câștigării referendumului de către Brexit, relatează DailyMail.co.uk. El era convins că vor avea succes și cei care doresc rămânerea în UE vor fi mai numeroși. 

După șase ani de când deține această funcție, Brexitul reprezintă cel mai greu moment al carierei sale care de altfel a și încheiat-o. cu toate acestea, Cameron nu poate să evite responsabilitatea pierderii acestui referendum care a dovedit cât este de divizată societatea engleză în raport cu Uniunea Europeană. Brexitul va rămâne ca o pată pentru carieră și reputația sa de politcian. 

“David Cameron și-a ținut lacrimile în frâu în fața camerelor, vineri, pe Downing Street și cu vocea plină de emoție a anunțat că va demisiona, după șase ani ca prim-ministru”, a scris Ian Birrell, un fost consilier al premierului britanic. 

“A fost punctul culminant al unor ore uimitoare. În noaptea precedentă, David Cameron a chemat mai mulți prieteni vechi pentru a urmări rezultatele pariului său european uriaș. Cameron era nervos, însă spera să câștige. Dădea mesaje pritenilor că ar trebui să fie închis dacă mai sugerează vreodată un asemenea referendum”, a mai adăugat acesta.

 
 
Loading...