Refugiatul care vinde pixuri pentru a supravieţui a emoţionat întreaga lume

Ultima actualizare:

    Abdul a fost fotografiat în timp ce vindea pixuri pe străzile din Beirut, cu fetiţa de patru ani în braţeFoto: Twitter
Abdul a fost fotografiat în timp ce vindea pixuri pe străzile din Beirut, cu fetiţa de patru ani în braţeFoto: Twitter

Povestea unui refugiat sirian care vindea pixuri în Beirut, Liban, pentru a-şi întreţine fiica a emoţionat mii de oameni, după ce un norvegian a publicat mai multe imagini cu bărbatul pe internet. Datorită lui Gissur Simonarson, un activist din Oslo, refugiatul a primit o donaţie de 80.000 de dolari din partea internauţilor impresionaţi de drama familiei din Siria.

Gissur a publicat pe contul său de Twitter imaginile cu bărbatul care vindea pixuri, în timp ce îşi ţinea în braţe fetiţa adormită, pe străzile din Beirut. 

"E o imagine emoţionantă. Vezi privirea din ochii lui şi felul în care ţine pixurile, ca şi când sunt tot ce are pe lumea asta", a spus norvegianul pentru cnn.com.

La câteva ore după ce pozele au fost publicate, Gissur a primit cereri din partea internauţilor de a ajuta refugiatul. Doar că activistul norvegian nu ştia cine este vânzătorul de pixuri şi nici cine a făcut pozele.

Prin intermediul internetului şi al hashtagului "#BuyPens", după două zile, Gissur l-a găsit pe Abdul. Tatăl a doi copii pe care îi creşte singur, bărbatul a fost emoţionat de atenţia pe care a primit-o din partea întregii lumi. Fetiţa lui de patru ani, care apare în imagini, a fost la fel de entuziasmată şi chiar a luat în braţe pe una dintre femeile care s-au dus să îi ajute.

Gissur a pus bazele unei pagini de donaţii pe internet, cu scopul de aduna 5.000 de dolari pentru familia care a fugit din Siria. În 24 de ore, aproape 3.000 de oameni au donat 80.000 de dolari. 

"Când a auzit suma, Abdul a început să plângă. Era aşa de bucuros şi tot spunea că mulţumeşte tuturor pentru generozitate", a povestit Gissur. Abdul a mai spus că acum îşi poate da copiii la şcoală. Bărbatul de 35 de ani, care lucra într-o fabrică de ciocolată înainte de începerea războiului din Siria, vrea să ajute şi alţi refugiaţi cu banii primiţi. 

Abdul este unul dintre cei patru milioane de refugiaţi înregistraţi, mulţi dintre ei încercând să surprvieţuiască pe teritoriile Turciei, Iordanului şi Libanului. Siria este în plin război civil, un conflict care a ucis cel puţin 220.000 de oameni şi a distrus mare parte a ţării. 

image
image
image
image
image
image
ambuteiaj   masini viniet apentru bucuresti jpeg
grecia pixabay jpg
Cutremur in Turcia FOTO Profimedia jpg
Israel atacă Iranul FOTO IRGC via CNN jpg
mihaela bilic instagram jpg
436310903 6801597473275047 2085105743623441656 n jpg
ceapa verde adobesotck jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net