Regele Spaniei Felipe al VI-lea se află în carantină pentru 10 zile după ce a intrat în contact cu o persoană infectată.


Surse de la Palat afirmă că regele, în vârstă de 52 de ani, s-a aflat în contact apropiat cu persoana respectivă duminică, fără a oferi alte detalii. Cânt timp el se află în izolare două săptămâni, soţia suveranului spaniol şi cele două fiice ale cuplului îşi vor continua activităţile normale.

Spania a înregistrat aproape 1.6 milioane de cazuri de îmbolnăvire şi 43.131 de decese de la începutul pandemiei, potrivit news.ro.

”O persoană cu care a fost în contact ieri a fost testată pozitiv astăzi pentru COVID-19”, a indicat Palatul într-un comunicat.

”În conformitate cu regulile sanitare, el se va afla de acum în carantină preventivă timp de zece zile”, a adăugat Palatul, precizând că toate activităţile oficiale ale suveranului vor fi suspendate în această perioadă.

Regina Letizia şi copiii cuplului regal, Prinţesa Leonor şi Infanta Sofia, ”îşi vor putea continua activităţile în mod normal”, a precizat Palatul.

 

 
 
Loading...