Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii, la 93 de ani! 9 curiozități despre cel mai longeviv monarh britanic

Ultima actualizare:
Rochia de mireasă purtată de Elisabeta a II-a în 1974
Rochia de mireasă purtată de Elisabeta a II-a în 1974

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii împlinește 93 de ani duminică, 21 aprilie. După mai bine de 60 de ani de domnie, Elisabeta a II-a e în mare formă și onorează toate obligațiile publice. Gurile rele spun că ”de vină” ar fi nivelul constant de alcool consumat în fiecare zi, dar cei mai mulți probabil că sunt de acord că Majestatea Sa are gene bune, căci Regina Mamă a trăit până la 101 ani.

Iată nouă curiozități despre cel mai longeviv monarh britanic!

Rochia de mireasă a reginei a fost împodobită cu 10.000 de perle de cultură

Când a fost angajat să facă rochia de mireasă a Prințesei Elisabeta în 1947, Sir Norman Hartnell și-a propus să realizeze ”cea mai frumoasă rochie care ieșise vreodată din mâinile lui”. Impresionanta creație este din mătase ivorie și este împodobită cu cristale și 10.000 perle de cultură. Mătasea folosită a fost adusă din China, nu din Japonia sau Italia - țări inamice la vremea respectivă, iar vălul de 4,5 metri, țesut în Braintree, Essex, a fost inspirat de faimoasa pictură Primăvara, a lui Botticelli, simbolizând renașterea și creșterea de după Al Doilea Război Mondial. Pantofii de mireasă au fost minusculi. Chiar dacă nu s-a vorbit niciodată oficial despre asta, se pare că regina ar purta mărimea 35.

S-au scris cărți despre semnele cu dublu înțeles pe care le face în public Regina Elisabeta
S-au scris cărți despre semnele cu dublu înțeles pe care le face în public Regina Elisabeta

Regina poartă numai culori stridente în public

Pentru evenimentele publice, regina alege culori vii, care atrag toate privirile. Ei bine, acest lucru nu este întâmplător și nu are legătură cu preferințele Majestății Sale în materie de culori. Conform biografului reginei, Robert Hardman, monarhul ar fi declarat că se îmbracă astfel pentru a putea fi remarcată în mulțime. „Nu aș putea niciodată să port bej, pentru că oamenii nu ar ști cine sunt”, ar fi susținut Elisabeta a II-a. Purtând culori aprinse, regina se poate diferenția ușor de restul oamenilor, iar cei care o zăresc pot spune fără umbră de îndoială: „Am vazut-o pe regină!”.

Regina Elisabeta a II-a încălțată cu pantofi Anello & Davide, în 2010
Regina Elisabeta a II-a încălțată cu pantofi Anello & Davide, în 2010

Regina Elisabeta folosește geanta pentru a transmite mesaje codificate

Regina Elisabeta a II-a deține peste 200 de genți Launer. Modelele ei preferate sunt Royale și Traviata neagră (23cm x 20cm x 10cm). Geanta are un mâner mai lung, iar asta o face foarte ușor de manevrat. Geanta Majestății Sale e folosită mai degrabă pentru a transmite mesaje codificate decât pentru a transporta lucruri personale. Dacă regina își pune geanta pe masă la un dineu, asta înseamnă vrea ca evenimentul să se încheie în următoarele cinci minute. Dacă-și pune geanta pe jos, înseamnă că nu-i place discuția în care este implicată și vrea să fie ”salvată” de asistenta ei personală.

Regina Elisabeta a II-a poartă numai culori aprinse la evenimentele publice
Regina Elisabeta a II-a poartă numai culori aprinse la evenimentele publice

Regina Elisabeta este mare iubitoare de gin

La 93 de ani, Regina Marii Britanii se poate lăuda cu o sănătate de fier. După mai bine de 60 de ani de domnie, Elisabeta a II-a e în mare formă și onorează toate obligațiile publice. Gurile rele spun că ”de vină” ar fi nivelul constant de alcool consumat în fiecare zi.

Publicația ”Business Insider” a dezvăluit obiceiurile legate de consumul de alcool ale Reginei Elisabeta. Așadar, mare amatoare de gin, regina bea în fiecare zi, înainte de masa de prânz, un pahar de gin cu  Dubonnet, un vermut, garnisit cu lămâie și gheață. La masă, monarhul se delectează cu un pahar de vin. Ai putea crede că asta e tot. Ei bine, nu! Seara, regina savurează un Martini sec și, înainte de culcare, sărbătorește ziua ce-a trecut cu o cupă de șampanie.

Regina Elisabeta obișnuiește să se rujeze în public

În 2000, regina a fost surprinsă dându-se cu ruj la Royal Cornwall Show, o sărbătoare organizată de Asociația regală pentru agricultură Cornwall, iar în 2014 a recidivat la Jocurile Commonwealth din Glasgow. ”Fie că este vorba despre o masă obișnuită, un dineu sau o petrecere pompoasă cu tacâmuri din argint și veselă de porțelan, regina are acest obicei oarecum ciudat de a scoate din geantă rujul și de a-și împrospăta machiajul chiar acolo, de față cu invitații”, notează Sally Bedell Smith, autoarea cărții ”Elisabeth the Queen: The Woman Behind The Throne” (”Regina Elisabeta: femeia din spatele tronului”).

Regina Elisabeta nu ezită să-și împrospăteze machiajul în public
Regina Elisabeta nu ezită să-și împrospăteze machiajul în public

Gestul ei a făcut ”victime” peste Ocean, printre primele doamne ale SUA, care s-au simțit inspirate să fie mai relaxate în public. ”Când Laura Bush și-a împrospătat machiajul  la un dineu între doamne la Washington, a avut grijă să comenteze amuzată: «Regina mi-a spus că e în regulă să fac asta»”, a consemnat Bedell Smith.

Regina poartă de 50 de ani același model de pantofi

La 93 de ani, regina vrea de la pantofii pe care-i poartă cu orice ocazie să fie mai degrabă comozi decât arătoși. Dacă în tinerețe Elisabeta a II-a a purtat și tocuri mai înalte, ori mai subțiri, și sandale decupate la vârfuri sau la câlcâie, de câteva decenii încoace ea a rămas fidelă acestui model clasic din piele, cu tocul pătrat, care pare să ofere în primul rând siguranță și confort. Este vorba despre așa-numiții pantofi ”de lucru”, realizați manual de Anello & Davide din Kensington, din cea mai fină piele de vițel, de obicei negri, cu o cataramă metalică sau o fundiță.


    Regina Elisabeta a II-a încălțată cu pantofi Anello & Davide, în 2010foto: Getty Images
Regina Elisabeta a II-a încălțată cu pantofi Anello & Davide, în 2010foto: Getty Images

Dar chiar și o pereche de pantofi făcuți pe comandă de o echipă dedicată unei singure persoane pot provoca neplăceri la prima purtare, asemenea oricăror încălțări noi. Prin urmare, printre angajații de la Palatul Buckhingam există o persoană care probează încălțările reginei, cineva cu exact aceeași măsură la pantofi, care le folosește doar pentru a merge pe covoarele din palat până le ”uzează” suficient de mult ca să nu-i provoace bătături monarhului. Această persoană poartă pantofii reginei cu șosete din bumbac bej, numai pe covoarele din palat. O singură dată, la sfârșitul perioadei ”de probă”, pantofii sunt purtați afară, pentru a verifica dacă nu cumva talpa alunecă.

Secretul rochiei purtate de Regina Elisabeta la Jocurile Olimpice de la Londra, 2012

Una dintre cele mai cunoscute ținute ale reginei este, fără îndoială, rochia purtată de Elisabeta a II-a la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Londra, din 2012. Creată de Angela Kerr și realizată din mătase de culoarea piersicii, rochia este împodobită cu dantelă, paiete și mărgele. Pentru cap, regina a ales un accesoriu cu pene. ”Ideea a fost să fie aleasă o culoare care nu reprezintă nimic pentru niciuna din țările participante la Jocurile Olimpice și un design suficient de puternic, încât să nu se piardă imaginea cu Regina care pare că aterizează dintr-un elicopter la ceremonie”, a explicat curatorul expoziției ”Garderoba Reginei. 90 de ani de stil”, deschisă în urmă cu trei ani la Londra.

Regina nu are nevoie de permis de conducere

Regina Elisabeta nu are nevoie de permis de conducere deoarece toate permisele din regat sunt emise în numele Majestăţii Sale. Cu toate acestea, ea are dreptul de a conduce şi nu se sfieşte s-o facă. Ultima oară a fost văzută conducând în public în vara anului 2017, când i-a arătat fostului rege saudit reşedinţa Balmoral, într-o plimbare cu maşina.

Regina este un fan al echipei de fotbal Arsenal

Monarhul este un fan al echipei de fotbal din nordul Londrei, potrivit lui Jeremy Corbyn. „Ştim că Regina nu împărtăşeşte opinii politice şi nici sportive, dar mulţi localnici se bucură de acest secret, că este, în particular, un fan Gooner“, a declarat liderul Partidului Laburist în timpul unui discurs în Camera Comunelor din 2016. De asemenea, fostul mijlocaş al clubului, Cesc Fabregas, a susţinut că Majestatea Sa i-a spus că este un „mare fan“ al echipei, în timpul unei recepţii de la Palatul Buckingham din 2007.

Citește și:

6 lucruri perfect normale pe care Regina Elisabeta nu le-a făcut niciodată

Regina Elisabeta a II-a și Prințul Philip aniversează 71 de ani de mariaj! Povestea lor de iubire

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Prințul Louis fotografie aniversară la 6 ani jpg
image
image
image
image
image
image
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
Soldat ucrainean cu telefonul în mână FOTO Profimedia
buletin carte de identitate foto mai
image png
anul fara vara jpg
the landlord opened the door with a pending key home selling ideas home mortgage free photo jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net