Ziua de 20 noiembrie este una extrem de specială în familia regală britanică! În urmă cu 71 de ani, Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a îmbrăcat rochia de mireasă la această dată, căsătorindu-se cu Philip Mountbatten, Duce de Edinburgh pe atunci. Iată cum s-a desfășurat povestea lor de iubire din care au rezultat4 copii, 8 nepoți, 7 strănepoți, dar și cum arăta Elisabeta a II-a, pe vremea când purta titlul de „Prințesă”.


Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii și Prințul consort au reușit să rămână împreună chiar și după câteva decenii, cei doi suverani sărbătorind marți, 20 noiembrie, aniversarea a 71 de ani de căsnicie. La această dată, pe 20 noiembrie 1947, Elisabeta a II-a trecea prin mari emoții, îmbrăcând pentru prima dată rochia de mireasă și pășind la altar alături de cel ce i-a fost aproape întreaga viață, Prințul Philip. Cei doi monarhi și-au unit destinele de tineri, pe când Regina avea 21 și ani, iar Prințul Philip 26. Frumosul eveniment a avut loc la Westminster Abbey. 

regina-elisabeta-ziua-nuntii.jpg

Regina Elisabeta a II-a și Prințul Philip, în ziua nunții
Foto Getty Images

Povestea de iubire dintre Regina Elisabeta a II-a și Prințul Philip

Căsătorindu-se de tineri, cei doi monarhi s-au cunoscut pe vreme când erau doar niște copii. Elisabeta a II-a l-a cunoscut pe Prințul Philip pe vremea când avea doar 13 ani și statut de Prințesă, la nunta verișoarei sale, Prințesa Marina a Greciei. Între Majestatea Sa și viitorul ei soț a fost dragoste la prima vedere, cei doi corespondând pe perioada adolescenței. Ulterior, Regele George al VI-lea, tatăl actualei Regine, și-a dat acordul pentru ca cei doi tineri să se căsătorească, însă numai când tânăra Elisabeta ar fi împlinit 21 de ani. 

regina-marii-britanii-sot.jpg

Prințesa Elisabeta a devenit Regina Marii Britanii după moartea tatălui său, Regele George al VI-lea
Foto Getty Images

Zis și făcut, tinerii îndrăgostiți nu au mai dorit să aștepte și, imediat după împlinirea vârstei, s-au căsătorit. Iată că peste 71 de ani, Regina Elisabeta a II-a și Prințul Philip sunt tot împreună, ajungând la performanța de a forma unul dintre cele mai longevive cupluri. Cei doi au organizat ceremonia religioasă la Westminster Abbey, pe 20 noiembrie 1947, după ce, pe 10 iulie, în același an, cei doi îndrăgostiți s-au și logodit. 

meghan-markle-nunta.jpg

Familia Regală Britanică, la nunta Prințului Harry cu Meghan Markle
Foto Getty Images

Din relația lor au rezultat 4 copii, 8 nepoți și 7 strănepoți

Suverana Marii Britanii și Prințul consort au împreună patru copii, opt nepoți și șapte strănepoți, urmând să vină pe lume și nepotul cu numărul 8, bebelușul Prințului Harry și al lui Meghan Markle, fiind pe drum. Deși mariajul lor a avut și suișuri și coborâșuri, vehiculându-se chiar că Prințul Philip ar fi înșelat-o pe Regina Elisabeta a II-a, căsnicia celor doi pare ne neclintit, Regina purtând chiar și acum, după 71 de ani, inelul de logodnă dăruit de soț. Pe lângă aniversarea de 71 de ani de mariaj, anul trecut, cei doi soți au sărbătorit și nunta de platină. 

 

 

 
 
Loading...