Se pare că regina Elisabeta a II-a nu l-a plăcut deloc pe dictatorul Nicolae Ceaușescu, iar la vizita sa de stat istorică din 1978, Majestatea Sa a recurs la măsuri drastice pentru a evita să vorbească cu el


Regina Elisabeta a II-a și-a dorit cu disperare să evite întâlnirea cu Ceaușescu, atât de mult încât s-a ascuns într-un tufiș în grădinile Palatului Buckingham.

În 1978, dictatorul român Nicolae Ceaușescu a ajuns în Marea Britanie într-o vizită istorică. Era pentru prima oară când un șef de stat comunist vizita țara. Dar un nou documentar regal a dezvăluit că Majestatea Sa nu a fost foarte încântată de faptul că a trebuit să-i întâlnească pe lider și pe soția sa, Elena Ceaușescu. Jurnalistul Rob Hardman și fostul ministru al afacerilor externe Lord David Owen au dezvăluit o întâmplare penibilă pe terenurile Palatului, în noul documentar Inside The Crown: Secrets of the Royals, potrivit Daily Star.

"Nicolae Ceaușescu a fost prea mult pentru ea"

„Regina i-a mărturisit odată unui oaspete această poveste, iar el la la rândul său mi-a povestit mie. Atunci când Ceaușeștii erau în vizită, Majestatea Sa se plimba cu câinii în grădina Palatului. La un moment dat, și-a dat seama că Nicolae Ceaușescu venea în direcția ei, așa că s-a ascuns într-un tufiș din grădinile palatului. A fost pentru prima și singura dată în viața ei când a trebuit să facă asta, doar pentru a-și evita propriii oaspeți", a povestit Hardman.

Lordul Owen a continuat: "Majestatea sa a avut de-a face cu tot felul de oameni, dar Nicolae Ceaușescu a fost prea mult pentru ea. A spus răspicat că nu i-a plăcut deloc să-l întâlnească."

 

Citește și

La mulți ani, Majestate! Regina Angliei împlinește 94 de ani. 20 de lucruri mai puțin știute despre ea

Știrea falsă că Regina Elisabeta a murit i-a panicat pe fanii casei regale a Marii Britanii!

 
 
Loading...