Regina Elisabeta se retrage din viața publică. Nu se știe dacă va mai reveni la îndatoririle sale regale

Ultima actualizare:

    Regina Elisabeta a Marii Britanii s-a izolat împreună cu prințul Phillip de teama coronavirusului și a anulat toate întâlnirile oficiale pe termen nelimitat
Regina Elisabeta a Marii Britanii s-a izolat împreună cu prințul Phillip de teama coronavirusului și a anulat toate întâlnirile oficiale pe termen nelimitat

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii, în vîrstă de 94 de ani, se retrage din viaţa publică în următoarea perioadă. Această decizie a fost luată din cauza pandemiei de cronavirus care o obligă pe regină să stea în izolare.

Regina și prințul Philip, izolați la castelul Windsor

Regina Elisabeta a II-a şi prinţul consort Philip vor rămâne la Castelul Windsor pe termen nelimitat din cauza pandemiei de coronavirus, potrivit Adevărul. uverana Marii Britanii a decis să nu mute Curtea la Londra, Balmoral sau Sandringham din cauză că riscul ar fi prea mare. Acest lucru înseamnă că Prinţul Philip îşi va sărbători împlinirea a 99 de ani, luna viitoare, în izolare. De asemenea, este posibil şi ca primirea unei vizite de stat din Africa de Sud, programată în octombrie, să fie anulată.

Se închide Palatul Buckingham. Se anulează toate evenimentele

Regina Elisabeta a II-a va rămâne izolată, astfel, pe termen nedefinit, iar toată agenda ei până în toamnă este suspendată. Palatul Buckingham va fi închis pentru public vara aceasta, pentru prima oară în ultimii 27 de ani. Evenimente precum petrecerile din grădină sau ceremonia de acordare a Ordinului Jartierei au fost anulate, potrivit The Sunday Times. De obicei, Regina se întoarce de la Castelul Windsor la Palatul Buckingham în luna mai, unde stă până intră în vacanţa de vară.

Regina Elisabeta se retrage din viața publică. O vom putea vedea doar la televizor

Biograful regal Andrew Morton (66 de ani) se teme că „regina Elisabeta ar putea să nu mai revină niciodată la îndatoririle sale regale“, având în vedere situaţia actuală, dar şi vârsta înaintată a suveranei, a declarat el pentru The Sun. Cel mai probabil, spune biograful, regina Elisabeta va putea fi văzută doar în transmisiunile TV. „Este foarte trist, dar nu văd cum şi-ar putea relua regina îndatoririle regale. Nu vom scăpa de pandemia de Covid-19 prea curând, va dura luni de zile, dacă nu chiar ani. Ar fi prea riscant pentru Regină să mai aibă întâlniri oficiale“, a spus Andrew Morton. Regina Elisabeta se retrage din viața publică, iar absența sa va fi cea mai lungă din toată istoria domniei sale. 

image
image
image
image
image
image
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net