Într-un context internațional atât de incert, cu lideri tirani care amenință să atace cu rachete nucleare sau fenomene meteo extreme care pot aduce ditrugeri planetare, Regina Elisabeta a II-a are pregătit un discurs secret în caz de catastrofă.


În timp ce Kim Jong-Un, dictatorul Coreei de Nord, amenință Statele Unite că le va rade de pe fața pământului cu noua sa armă nucleară, nu este de mirare că regina Marii Britanii este pregătită oricând cu un discurs adresat națiunii engleze în cazul în care omenirea s-ar confrunta cu un al treilea război mondial.

Marii lideri ai lumii trebuie să aibă în vedere și o eventuală catastrofă mondială și vor trebui să acționeze în consecință, mai precis, să anunțe populațiile să rămână calme și curajoase în fața morții, în timp ce ei se ascund în buncăre sau alte adăposturi.

regina_2.jpg

kim jong-un
Kim Jong-un amenință cu lansarea rachetelor nucleare
Foto: AFP

Se pare că discursul secret al Elisabetei a II-a ar fi fost redactat încă din 1983, potrivit Daily Star, de pe vremea Războiului Rece, când Uniunea Sovietică amenința cu lansarea rachetelor nucleare. Marea Britanie a fost și este și în prezent una dintre marile puteri ale lumii, iar pentru fostele colonii, Regatul Unit încă rămâne un reper cultural și civilizațional.

armageddon-2104385_960_720.jpg

catastrofa
Liderii lumii trebuie să fie pregătiți să anunțe o eventuală catastrofă planetară
Foto: Pixabay

Iată cum arată câteva rânduri din discursul scris în urmă cu 34 de ani:

„Acum, această nebunie a războiului se răspândește în întreaga lume, iar curajoasa noastră națiune trebuie să se pregătească din nou de supraviețuire. Nu voi uita niciodată tristețea și mândria pe care am simțit-o atunci când sora mea și cu mine ne-am aplecat asupra stației din infirmierie, care anunța cuvintele motivaționale ale tatălui meu, în acea zi fatală a anului 1939. Nu mi-am imaginat niciodată că această solemnă și îngrozitoare datorie va cădea pe umerii mei. Dar indiferent de ce orori ne așteaptă, toate calitățile care ne-au ajutat secolul trecut să ne păstrăm libertatea intactă de două ori, ne vor da din nou putere [...]”

 
 
Loading...