Chiar dacă nu mai are voie să participe la Eurovision pentru că autoritățile ucrainene i-au interzis accesul în țară, cântăreața în scaun cu rotile, Iulia Samoilova s-a întors în Ucraina, unde a cântat cu ocazia sărbătoririi victoriei Armatei Roșii împotriva armatei naziste în cel de-al Doilea Război Mondial.


În semn de protesc față de conflictul diplomatic stârnit anul acesta la Eurovision între Federația Rusă și Ucraina, rușii au considerat adecvat să celebreze una dintre cele mai importante sărbători ale Rusiei pe ritmurile melodiei care ar fi trebuit să o reprezinte în concurs, precizează Euronews. Conducerea Rusiei a ales-o în mod intenționat la Iulia să meargă în Crimeea, în condițiile în care se știe că a fost interzisă în Ucraina.

„Asta nu e o competiție muzicală între cântăreți, este una politică. Mai mult decât atât, nici măcar nu s-a făcut într-un mod umanitar. Nouă nu ne place o competiție ca asta”, a declarat un rezident crimeean din Sevastopol.

Iulia Samoilova a știut că n-are voie nici în Crimeea, dar nu a lăsat interdicția să o descurajeze, mai ales când are sprijinul autorităților ruse. În semn de protest față de decizia luată de organizatorii competiției, Rusia nu va transmite în direct Eurovisionul.

 
 
Loading...