Risc ridicat de incendii în Grecia. MAE a transmis o avertizare pentru turiștii români

Ultima actualizare:

    Temperaturile ridicate din ultimul timp au dus la risc crescut de incendii de vegetațieFoto: Shutterstock
Temperaturile ridicate din ultimul timp au dus la risc crescut de incendii de vegetațieFoto: Shutterstock

Autoritățile din Grecia au făcut publică o atenționare specială pentru următoarea perioadă. Din cauza temperaturilor ridicate, riscul de producere a unor incendii de vegetație este crescut. MAE a avertizat cetățenii români care sunt în Grecia sau intenționează să meargă în această țară.

Zonele cele mai expuse sunt: Attica, Evia (cu excepţia Skyros), Kythera, Fokida, Fthiotida, Magnisia, Larissa (Sterea şi Tesalia), Achaia, Corint, Argolida, Arkadia şi Lakonia în Peloponez, precum şi pe insula Rhodos.

”Autorităţile elene recomandă tuturor persoanelor să evite aprinderea focului în aer liber, iar în cazul în care observă un incendiu sau semnele premergătoare producerii unui astfel de dezastru, să apeleze de urgenţă serviciul de pompieri la numărul de telefon 199 şi să transmită detalii în legătură cu locaţia şi punctul exact în care se află apelantul, locaţia incendiului şi direcţia de manifestare/răspândire a acestuia, cât şi tipul de vegetaţie care arde”, a transmis MAE.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena (+302106774035) şi Consulatului General al României de la Salonic (+302310340088), apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie telefonul de urgenţă al Ambasadei României în Grecia (+306978996222) şi Consulatului General al României de la Salonic (+306946049076).

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
radiografie pulmonara shutter jpeg
image
image
image
image
image
image
costel corduneanu jpg
scriitorul jpeg
blocuri bucuresti 1024x580 jpg
italia roma 1024x682 jpg
Daci infatisati pe columna lui Traian foto wikimedia commons jpg
Castraveți din grădina lui Dragoș Pătraru Sursa Facebook
download jpg
hannah gutierrez X jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net