Roboţii iau locul asistentelor medicale

Ultima actualizare:

    Producătorul de maşini Toyota a inventat cel mai bun ajutor posibil pentru pacienţiFoto: Ap
Producătorul de maşini Toyota a inventat cel mai bun ajutor posibil pentru pacienţiFoto: Ap

Nu are nevoie de pauze, nici de salariu! Robotul-asistentă poate fi programat să facă absolut tot ce face o asistentă medicală în carne şi oase, în spitale. Dă apă, medicamente şi îngrijeşte cu brio pacienţii.

Munceşte non-stop şi nu vrea şpagă! Roboţii-asistente medicale pot fi folosiţi în spitale sau în locuinţe pentru îngrijirea bolnavilor. Sunt programaţi să interacţioneze cu aceştia, să le dea apă, mâncare şi medicamente, exact la ora care trebuie. Numit Human Support Robot, sau pe scurt HSR, robotul-asistentă a fost inventat de un colectiv de la compania japoneză Toyota, condus de Kouichi Ikeda, din Nagoya.

Are înălţimea de 1,35 metri şi greutatea de 140 de kilograme şi se descurcă de minune la îndeplinirea tuturor sarcinilor pe care le au asistentele medicale. Ba mai mult, pot fi programaţi să ridice pacienţii din pat şi să-i ducă la toaletă, să-i pună sau să-i scoată din căruciorul cu rotile. Braţele sunt foarte puternice şi manipulează frecvent greutăţi de circa 1,2 kilograme.

Se mişcă încet, dar pot atinge  viteza maximă de 0.8km/s. Au toate mişcările destul de lente, dar nu dau niciodată greş. Mecanismele folosite pentru a apuca sunt confecţionate din material moale ca să nu doară sau să nu distrugă obiectele. Roboţii folosesc camere de luat vederi pentru a se deplasa şi a detecta ce au de ridicat. Sunt controlaţi cu ajutorul unei tablete sau smartphone de la distanţă.

Prin intermediul unui ecran situat în partea superioară a robotului, pacienţii pot comunica direct cu persoana care îl comandă sau cu membrii familiei. S-au făcut deja experimente cu HSR în spitale şi pacienţii au fost foarte mulţumiţi. 

simeon stalpnicul png

Click! spune

Au mai fost inventaţi roboţi vânzători, roboţi recepţioneri de hotel, roboţi muncitori în construcţii şi alţii. Partea bună este că maşinăriile pot înlocui omul în munci dificile şi obositoare. Cercetătorii se tem însă că tehnologia ar putea ajunge în mâna teroriştilor care este posibil să creeze roboţi capabili să provoace mari distrugeri oamenilor.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net