Român de 23 de ani, judecat pentru uciderea a doi mafioţi în Italia

Ultima actualizare:

    Poliţiştii italieni l-au săltat pe cioban anul trecut
Poliţiştii italieni l-au săltat pe cioban anul trecut

În Sicilia a început „procesul anului”! Magistraţii din sudul Italiei vor da sentinţa în cazul unui cioban român. Florin Scurtu, în vârstă de 23 de ani, riscă să-şi petreacă tot restul vieţii în spatele gratiilor. În urmă cu un an, el a ucis doi mafioţi italieni, fără să ştie cu cine are de-a face.

Românul Florin Scurtu (23 de ani) fusese angajat în localitatea Deliella, din Sicilia, pentru a avea grijă de o turmă de oi. Anul trecut, pe 14 iunie, Scurtu a intrat în conflict cu fraţii Filippo (74 de ani) şi Calogero La Monaca (76 de ani), doi bătrâni mafioţi convertiţi în fermieri. Scandalul a izbucnit când sicilienii i-au atras atenţia ciobanului că intrase cu oile pe terenul lor. Iritat, românul a decis să le dea o lecţie şi s-a dus, într-una din zilele următoare, spre casa bătrânilor. Aici, după un schimb de replici, Florin Scurtu şi-a pierdut cumpătul şi i-a atacat cu brutalitate pe cei doi italieni. Se pare că românul i-ar fi fugărit în apropierea casei. 

După ce i-a prins, Scurtu i-a ucis, ­zdrobindu-le capul cu nişte bolovani. O zi mai târziu, Filippo şi Colagero au fost descoperiţi fără suflare, la o distanţă de 100 de metri unul de celălalt. Potrivit cotidianului La Repubblica, unul dintre ei a fost găsit cu craniul distrus, iar trupul celuilalt era carbonizat lângă o maşină. Iniţial, carabinierii au crezut că ar fi vorba despre o răfuială între două grupări mafiote, cu atât mai mult cu cât cele două victime fuseseră membri importanţi ai clanului La Monaca, o cunoscută familie mafiotă din Sicilia. În cele din urmă, oamenii legii au aflat despre răfuiala ciobanului cu cei doi fraţi, iar pista s-a dovedit a fi corectă, iar românul a fost arestat. Colonelul Baldassare Daidone, de la unitatea Carabinieri Caltanisseta, a anunţat că suspectul şi-a recunoscut vinovăţia. 


    Florin Scurtu i-a omorât pe bătrâni fără să clipească
Florin Scurtu i-a omorât pe bătrâni fără să clipească

„Crima a fost brutală. În ziua crimei, Florin Scurtu a mers la cei doi fraţi pentru o discuţie, care a degenerat într-un scandal, iar de acolo până la crimă n-a mai fost decât un pas. Prima dată, l-a lovit pe Filippo, cu o piatră, în zona capului, iar mai apoi pe Calogero, care avea probleme cu mersul, folosindu-se de un baston”, a dezvăluit colonelul. După un an de la dubla crimă, procesul a început, după cum anunţă publicaţia La Sicilia. Acum, Florin Scurtu riscă să fie condamnat la închisoare pe viaţă, dar nu aceasta e cea mai mare problemă pentru el. Cum cei doi fraţi făceau parte din familia La Monaca, membrii clanului au jurat, se pare, răzbunare, astfel că românul nu e în siguranţă nici măcar între zidurile închisorii.


    Românul ar putea fi condamnat pe viaţă după ce le-a zdrobit capul italienilor Filippo şi Colagero La Monaca
Românul ar putea fi condamnat pe viaţă după ce le-a zdrobit capul italienilor Filippo şi Colagero La Monaca
image
image
image
image
image
image
rsz delta dunarii jpg
vize jpeg
targ paste 2024 orase romania 896983 jpg
castelul pustnicului captura video jpg
avion pixabay jpg
vant puternic Inquam Photos jpg
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net