Român, martor la discuţia dintre mecanicii telecabinei groazei, cu o zi înainte de tragedie: ”Deocamdată am reparat-o așa, mâine vom vedea”

Ultima actualizare:

    Ionel Adrian Alexandroae și soția lui au povestit pentru presa italiană că au folosit telecabina cu doar 24 de ore înainte de tragedieFoto: La Republica
Ionel Adrian Alexandroae și soția lui au povestit pentru presa italiană că au folosit telecabina cu doar 24 de ore înainte de tragedieFoto: La Republica

Un român de 46 de ani din Paesana ar fi fost martor la discuția dintre mecanicii telecabinei prăbușite în Italia, cu fix o zi înainte de tragedia soldată cu 14 morți. În urma anchetei, trei angajaţi ai telefericului Stresa-Mottarone au fost arestați, după ce procurorii au stabilit că au apelat la improvizaţii în loc să repare sistemul de frânare. Nepăsarea lor a decimat familii întregi.

Ionel Adrian Alexandroae și soția lui au povestit pentru presa italiană că au folosit telecabina cu doar 24 de ore înainte de tragedie, pentru o plimbare pe vârful muntelui Mottarone. Românul susține că, la coborâre, au fost nevoiți să aștepte aproximativ o oră față de orarul prevăzut pentru că apăruse o avarie la care mecanicii deja lucrau.

"Am avut întotdeauna încredere în aceste ascensoare, trăiesc la munte"

Când au coborât, românul i-ar fi auzit pe mecanici când spuneau că ”nu pot scoate un rulment” și că ”deocamdată am reparat-o așa, mâine vom mai vedea”, scrie observatornews.ro: "Am avut întotdeauna încredere în aceste ascensoare, trăiesc la munte și am mers de mai multe ori cu telecabina. Eram sigur că sunt în siguranță, dar acum, după ce s-a întâmplat, cred că puteam rămâne și noi acolo".

Ionel Adrian Alexandroae a mai spus că el și soția sa au coborât de pe munte cu tehnicienii în cabină și atunci i-a auzit vorbind despre avarie:„Discutau despre un rulment pe care nu au putut să-l scoată și în cele din urmă au concluzionat: Azi am reparat-o așa, mâine vom mai vedea”. Nu știe însă dacă muncitorii vorbeau despre o avarie la telecabină sau la un stâlp al instalației.

image
image
image
image
image
image
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net