Românca Ramona căuta de zor terorişti pe Internet

Ultima actualizare:

    O româncă prinsă în Italia pentru legături cu Statul Islamic a fost expulzată la BucureştiFoto: AFP
O româncă prinsă în Italia pentru legături cu Statul Islamic a fost expulzată la BucureştiFoto: AFP

În 12 ani, de la traficantă de droguri la simpatizantă a celei mai mari organizaţii teroriste din lume, Statul Islamic. Aceasta este pe scurt ”cariera” Dianei Ramona Medan, o româncă de 36 de ani, expulzată din Italia după ce a fost reţinută marţi, 18 august, de forţele antiteroriste.

Autorităţile italiene au ”pus mâna” pe Diana imediat ce a coborât în portul Genova dintr-un feribot, însoţită de soţul său, un cetăţean tunisian. Tocmai se întorsese dintr-o călătorie în ţara natală a bărbatului. Potrivit site-ului de ştiri PrimoCanale.it, românca locuia legal în Italia şi era suspectată de autorităţi de mai mult timp de legături cu organizaţia Stat Islamic, pentru care recruta, se pare, luptători.

Capturarea femeii nu este un caz oarecare. ”Graţie investigaţiilor, au fost depistate activităţile pe care aceasta le făcea în mediul online prin răspândirea unor materiale de propagandă şi intenţia de a lupta de partea Statului Islamic”, a declarat ministrul italian de Interne, Angelino Alfano, citat de presa din Peninsulă.

În mediile virtuale folosea numele de Diana Kanther. Românca Diana Ramona Medan a avut probleme cu legea de tânără, fiind implicată într-unul dintre cele mai celebre cazuri de trafic şi consum de droguri din Transilvania. A fost reţinută în 2003, alături de alte 27 de persoane în ”dosarul Noroieni”, după numele zonei unde se desfăşurau petrecerile cu droguri ale grupării. Atunci investigatori sub acoperire au desfiinţat o grupare care aproviziona cu substanţe interzise tinerii de bani gata din zona Satu-Mare.

Tânăra nu a stat mult timp în spatele gratiilor şi la fel ca majoritatea celor reţinuţi atunci a emigrat. ”S-a stabilit în Italia unde s-a măritat cu un tunisian. S-a convertit la islamism şi a început să simpatizeze cu Statul Islamic. Noi o supravegheam din 2014”, a declarat Sorin Sava pentru Realitatea TV, purtătorul de cuvânt al SRI.

Membrii organizației teroriste au pus stăpânire pe mare parte din Irak și din Siria
Membrii organizației teroriste au pus stăpânire pe mare parte din Irak și din Siria

Click! spune

Statul Islamic din Irak și Siria, pe scurt ISIS, este un grup extremist sunit, considerat la ora actuală cea mai mare organizație teroristă din lume. Membrii ei au cucerit, începând cu aprilie 2013, mari teritorii din cele două țări, unde au instaurat un așa numit ”califat”. Potrivit specialiștilor, în aceste zone trăiesc circa 10 milioane de oameni. 

image
image
image
image
image
image
windrunner radia jpg
caine pixabay jpg
Bere jpg
codreanu jpg
suc tedi mucegai jpg
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
image
actualitate.net
image
actualitate.net