Românce exploatate și obligate să se căsătorească cu pakistanezi în Marea Britanie

Ultima actualizare:

    Ulterior, cuplurile divorţează după cinci ani, atunci când bărbatul obţine drept de rezidenţă în Marea Britanie.Foto: BBC
Ulterior, cuplurile divorţează după cinci ani, atunci când bărbatul obţine drept de rezidenţă în Marea Britanie.Foto: BBC

Jurnaliștii BBC au descoperit că anumite grupări de crimă organizată din țările est-europene forțează femei în exploatare sexuală și căsătorii de formă, în special cu cetățeni pakistanezi care-și doresc să obțină drept de rezidență în Marea Britanie. Din informațiile Europol, printre victime se află în special femei traficate din România și Slovacia.

Tinerelor li sepromit locuir de muncă în Scoția, dar sunt în schimb obligate să se căsătorească cu anumiți bărbați, potrivit Digi24. Jurnaliștii BBC au descoperit o femeie din Slovacia care a fost traficată de trei ori în Glasgow.

„Abia atunci când ajung li se spune că nu au niciun loc de muncă şi trebuie să se logodească în schimb cu pakistanezi”, a declarat şefa diviziei pentru trafic de carne vie din Europol, Angelika Molnar. 

Potențialii miri pakistanezi vor să rămână în Scoția, dar pentru a cere rezidență e nevoie să se căsătorească cu o femeie din Uniunea Europeană. După această căsătorie de formă, femeile rămân sub controlul traficanților și sunt exploatate ca menajere de către soți sau violate. Un alt oficial susţine că există o legătură clară între grupările de crimă organizată est-europene şi cele asiatice din Glasgow.

Aceste căsătorii de formă pot fi identificate cu uşurinţă, pentru că implică de obicei tinere est-europene, care se mărită cu bărbaţi de origine asiatică. De asemenea, aceeaşi adresă este folosită pentru multiple căsătorii, dar nu există semne că cineva locuieşte la adresa din acte.

Peste 70 de astfel de  căsătorii de formă au fost înregistrate doar în Glasgow, iar o treime din aceastea sunt în cartierul Govanhill. Peste zece cupluri căsătorite au aceeaşi adresă, într-o locuinţă situată pe strada Westmorland din Govanhill. După cinci ani, bărbații divorțează, imediat după ce și-au obținut dreptul de rezidență în Marea Britanie.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
cos de cumparaturi  jpeg
fugar jpg
Explozie de culoare în Grădina Botanică  FOTO: Complexul Muzeal de Științele Naturii Galați
gara de nord jpeg
nadia jpg
Joe Biden FOTO Profimedia
monede pexels jpg
concert pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net