Miercuri, 19 octombrie, în cadrul ultimei dezbateri electorale dintre Donald Trump și Hillary Clinton, au fost discutate mai multe subiecte cu teme sensibile, dar de o importanță majoră, precum proliferarea armamentului nuclear și problematica avorturilor.


Atunci când Hillary Clinton a luat cuvântul, pentru a se pronunța în cazul avorturilor, dacă este sau nu etic și legitim ca guvernul să decidă pentru soarta femeilor și copiilor lor, candidata democrată a avut o poziție foarte fermă, bine argumentată, informează Digi 24

Hillary a combătut ideile radicale ale lui Trump, prin care o acuză că este nemiloasă și este de acord cu uciderea fără milă a copiilor: „Poți să iei copilul, să sfâșii copilul din pântecul mamei în luna a noua! Hillary spune că e OK. Cu mine nu e OK", a declarat îndârjit candidatul republican. el a reinterpretat o mai veche afirmație a lui Hillary referitoare la justificarea avortului la o vârstă înaintată a sarcinii din rațiuni de sănătate.

Candidata democrată nu a vrut să mai lase însă loc de interpretări și a explicat clar care este problema, dând exemplul româniei în acest sens: 

donald.jpg

trump
Donald Trump nu dorește legalizarea avorturilor
Foto: Getty

„Folosirea unei astfel de retorici a groazei este nefericită. Ar trebui să te întâlnești cu unele dintre femeile pe care eu le-am întâlnit în cursul vieții. Este una dintre cele mai grele opțiuni posibile pe care orice femeie și familia ei sunt nevoite să o ia. Și nu cred că guvernul ar trebui să o ia. Am avut marea onoare de a călători în toată lumea în numele țării noastre. Am fost în țări unde guvernul le-a obligat pe femei să facă avort, cum s-a întâmplat în China, sau le-a obligat pe femei să nască, așa cum se obișnuia în România. Și vă pot spune că guvernul nu trebuie să intervină în acea decizie pe care femeile și familiile lor, în funcție de propriul destin sau de sfatul medical pe care îl primesc, trebuie să o ia. Voi milita pentru acest drept.”

În Statele Unite încă există dezbateri serioase pe tema legalizării avorturilor. În majoritatea statelor americane este interzis avortul în ultimele luni de sarcină. 

 
 
Loading...