Românul răpit în Nigeria a fost salvat

Ultima actualizare:

    Bărbatul a fost rănit pe 10 octombrie
Bărbatul a fost rănit pe 10 octombrie

Cetăţeanul român răpit în Nigeria în 10 octombrie a fost eliberat, a anunţat, miercuri seară (12 octombrie), Ministerul Afacerilor Externe.

Bărbatul, un inginer român pe numele Cristian Nedelcu, a fost răpit de mai multe persoane înarmate care s-au năpustit asupra sa și asupra altor persoane. Acesta lucrează pentru firma de construcții Dextron Ltd, iar el, împreună cu echipa sa, au fost răpiți din localitatea Owa Oyibo, din regiunea Agbor, în Sudul Nigeriei.

Autorităţile au lansat imediat o acţiune de căutare. Ionuț Vâlcu, purtătorul de cuvânt al MAE, nu a oferit informații detaliate despre operațiunea de salvare, însă a negat plata unei unei sume de bani în schimbul bărbatului răpit, motivând că statul român nu plătește astfel de răscumpărări, potrivit News.ro. În plus, purtătorul de cuvânt a explicat că astfel de operațiuni sunt făcute „cu maximă discreție și maximă precauție”.

„MAE folosește acest prilej pentru a reitera recomandarea fermă adresată cetățenilor români aflați în zonele de conflict/cu risc major de securitate de a contacta cea mai apropiată misiune diplomatică a României pentru a-şi înregistra prezenţa în regiune, astfel încât să poată beneficia de o asistenţă şi protecţie consulară cât mai eficientă. Totodată, Ministerul Afacerilor Externe reiterează recomandarea fermă de consultare a informaţiilor postate pe site-ul MAE, la secţiunea «Sfaturi de călătorie»”, se arată într-un comunicat dat publicității de către Ministerul Afacerilor Externe.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net