Rusia recunoşte caracterul nuclear al exploziei care a făcut cinci morţi în timpul testării unei rachete

Ultima actualizare:

    Rusia a confirmat faptul că explozia petrecută la o bază militară, joi, a fost de natură radioactivăFoto Adevărul.ro
Rusia a confirmat faptul că explozia petrecută la o bază militară, joi, a fost de natură radioactivăFoto Adevărul.ro

5 angajați ai companiei Rosatom au murit și alți trei fost răniți în urma unei explozii produse joi la o bază de lansare a rachetelor balistice din nordul Rusiei, în timpul testării unei rachete nucleare. Rusia a confirmat faptul că ipotezele conform cărora, explozia de la o bază navală din regiunea Arhanghelsk, care a avut loc joi, s-ar fi produs în timpul testării unei rachete cu propulsie nucleară sunt adevărate.

Potrivit unei declaraţii oficiale, agenţia nucleară rusă Rosatom a anunţat că cinci membri ai personalului său au fost ucişi în explozie, adăugând că alte trei persoane au fost rănite. „Căutările au continuat atâta timp cât exista speranţa de a-i găsi în viaţă şi numai după aceea am raportat decesul celor cinci colaboratori ", se arată în comunicatul Rosatom, potrivit adevărul.ro.Armata din Rusia şi un purtător de cuvânt al guvernatorului regional au declarat joi că „nu a existat contaminare radioactivă”. 

Potrivit publicaţiei The Moscow Times, specialiștii americani declarau că suspectează faptul că faptul că în timpul testării unei rachete de croazieră cu propulsie nucleară s-a produs o explozie accidentală şi o emisie de radiaţii, iar de această dată. oficialii Rusiei au confirmat acest lucru. 

Experții au declarat pentru agenţia Reuters că o explozie a unei rachete cu combustibil lichid nu ar putea elibera radiaţii. „Motoarele rachetor cu combustibil lichid care explodează nu emană radiaţii şi ştim că Rusia lucrează la un fel de propulsie nucleară pentru o rachetă de croazieră”, a declarat Ankit Panda, un expert din cadrul Federaţiei Oamenilor de Ştiinţă din SUA. Conform presei din Rusia, o navă destinată colectării şi depozitării deşeurilor radioactive lichide a fost surprinsă în Marea Albă, în zona localităţii Nionoks, în apropiere de oraşul Severodvinsk unde la 8 august a explodat o rachetă. În urma exploziei, după cum relatează publicaţia Baza, şase persoane au fost diagnosticate ca expuse la radiaţii. Acestea au fost transportate de la Severodvinsk la Centrul biofizic de stat Burnazian din Moscova.Deși Guvernatorul regiunii Arhanghelsk, Igor Orlov, a asigurat locuitorii că situația s-a reglat și toată lumea se află în afara oricărui pericol, oamenii s-au îngrămădit și au golit rafturile cu pastile cu iod din farmacii, comprimate folosite la contracararea efectelor posibile ale radiațiior. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Drogul violului Foto womenshealth gov jpeg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net