Rusia se pregăteşte de alegeri prezidenţiale. Putin, la un pas să obţină cel de-al patrulea mandat

Ultima actualizare:

    Alegerile prezidenţiale în Rusia vor avea loc duminică, 18 martie Foto:Getty
Alegerile prezidenţiale în Rusia vor avea loc duminică, 18 martie Foto:Getty

Mai sunt doar câteva zile până când alegerile prezidenţiale din Rusia vor avea loc, iar Ucraina i-a avertizat vineri pe alegătorii ruşi că nu le va permite accesul la consulatele ţării lor pentru a vota duminică în cadrul scrutinului prezidenţial rus, organizat după patru ani de la anexarea peninsulei Crimeea de către Moscova.

Anunţul a fost făcut de către MInistrul de interne Arsen Avakov pe pagina personală de Facebook. El i-a informat pe cetăţeni faptul că forţe ale poliţiei vor păzi reprezentanţele diplomatice ale Rusiei în Ucraina, la Kiev, Harkov, Odessa şi Lvov, şi nu le va permite cetăţenilor ruşi să pătrundă în aceste clădiri pentru a vota.

"Având în vedere războiul hibrid şi agresiv al Rusiei împotriva Ucrainei (...), Ministerul de Interne ucrainean consideră imposibilă organizarea pe teritoriul ţării de alegeri care încalcă legile Ucrainei', a declarat ministrul Arsen Avakov. Nu este o surpriză pentru nimeni faptul că Vladimir Putin, aflat la cârma Rusiei de 18 ani, în calitate de preşedinte, este principalul favorit. Duminică este posibil să obţină cel de-al patrulea mandat prezidenţial, ceea ce înseamnă că există posibilitatea ca Vladmir Putin să conducă Rusia până în anul 2024, relatează Agerpres.

Ceilalţi şapte candidaţi au obţinut foarte puţine procente în preferinţele electoratului. Candidatul Partidului Comunist, Pavel Grudinin, este cotat cu 7-8% din intenţiile de vot; ultranaţionalistul Vladimir Jirinovski cu 5-6%; jurnalista liberală Ksenia Sobceak, cu 1-2%, în timp ce restul acumulează aproximativ 1%.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net