S-au vaccinat, acum se bucură de libertate! Ce măsuri de relaxare au luat Israelul și Marea Britanie

Ultima actualizare:

    Britanicii au luat cu asalt barurile în prima zi de libertatefoto: EPA-EFE
Britanicii au luat cu asalt barurile în prima zi de libertatefoto: EPA-EFE

Beneficiile vaccinări masive din Israel și Marea Britanie au început să se vadă. În afară de faptul că numărul îmbolnăvirilor și al deceselor a scăzut enorm, populația își recapătă libertatea, își reia viața normală. S-a renunțat la mască, s-au redeschis școli, restaurante, baruri.

Israelul a renunțat la mască în aer liber

Începând de duminica trecută, Israelul a renunțat la obligativitatea purtării măștii în aer liber și a redeschis toate școlile, după ce 54% din populație a fost vaccinată împotriva COVID-19. Miercuri erau anunțate doar 135 de noi infectări, după ce în ianuarie se depășeau chiar și 9.000 de cazuri pe zi. De la începutul pandemiei, peste 837.000 de israelieni s-au îmbolnăvit de coronavirus, la o populație totală de aproape 9,2 milioane de locuitori.


    Israelienii pot sta fără mască în aer liber. În spațiile publice din interior, masca rămâne obligatoriefoto: EPA-EFE
Israelienii pot sta fără mască în aer liber. În spațiile publice din interior, masca rămâne obligatoriefoto: EPA-EFE

Pentru a-și menține avansul câștigat prin vaccinare, Israelul menține măsurile dure în ceea ce privește călătoriile. Nu renunță la carantina instituționalizată pentru cei care intră în țară și nu sunt vaccinați sau nu au trecut prin boală. Dar, de acum înainte, cei care preferă să stea acasă în carantină au posibilitatea de a folosi brățări electronice pentru monitorizare, care funcționează ca o aplicație pentru smartphone. Începând cu 23 mai, Tara Sfântă redeschide, treptat, turismul. Românii care s-au vaccinat vor putea merge în vacanță cu un test PCR negativ și un test care să ateste existența anticorpilor. Acest din urmă test ar putea fi eliminat după recunoașterea certificatului de vaccinare.

Britanicii au sărbătorit la bere

Marea Britanie și-a atins și ea, cu un ușor avans, obiectivul de a vaccina măcar cu prima doză toate persoanele în vârstă de peste 50 de ani și pe cele vulnerabile. Concret, peste 32 de milioane din cei 66 de milioane de britanici au fost imunizați cu cel puțin o doză. Ca o precauție suplimentară, a fost lansat și un program de testare în masă a populației, în cadrul căruia fiecare locuitor are dreptul la câte două teste COVID pe săptămână. În aceste condiții, Regatul Unit a ridicat, din 12 aprilie, mai multe restricții: s-au redeschis frizeriile, saloanele de înfrumusețare, sălile de sport, spa-urile, pub-urile, magazinele cu produse nealimentare, bibliotecile și grădinile zoologice. Marea relaxare, după 4 luni de restricții, a fost sărbătorită de britanici cu bere, în pub-uri. De asemenea, în fața magazinelor s-au format cozi de sute de oameni, sătui de shoppingul online.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ogoranu luptator anticomunist
image
image
image
image
image
image
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
rosii tomate istock jpg
Batrana pensionara bani pensie FOTO Shutterstock jpg
Audieri in dosarul Vlad Pascu la DIICOT  Foto Inquam Photos  Octav Ganea (7) jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net