S-a mutat în tren că-i mai ieftin ca-n chirie

Ultima actualizare:
Aventura a început în gara Tübingen
Aventura a început în gara Tübingen

Incredibil! Decât să dea banii pe chirie, nemţoaica Leonie Müller, de 23 de ani, s-a mutat în tren. Călătoreşte tot timpul între casa părinţilor din Stuttgart şi Universitatea din Tübingen, cu viteza de 119 km/h.

În tren învaţă, mănâncă şi se odihneşte! Într-un interviu acordat Washington Post, studenta Leonie Müller explică simplu că mai doarme uneori pe la bunici, părinţi şi iubit, în Köln, dar majoritatea timpului şi-l petrece în trenurile germane. Chiria în Germania costă 397 de euro (1.764 de lei) pe lună, un abonament lunar pe tren, 328 euro (1.457 de lei). Abonamentul îi permite să se urce în orice tren şi să călătorească spre orice destinaţie timp de o lună. Îşi stabileşte itinerariul cu atenţie pentru a ajunge la timp la cursuri în Tübingen (n.r. oraş din sud-vestul Germaniei) şi la părinţi, în Stuttgart (n.r. oraş tot din sud-vestul Germaniei), când i se face dor de ei. Între cele două oraşe este o distanţă de circa 45 de kilometri. Singurii care au o problemă să o găsească sunt... băieţii care aduc pizza care, dacă întârzie, rămân cu pachetul pe peron.

Ajunge întotdeauna la timp la cursuri

Comandă pizza direct pe peron
Comandă pizza direct pe peron

Norocul studentei este că trenurile circulă „nemţeşte” şi, astfel, ajunge întotdeauna la timp la cursuri. Leonie locuieşte în trenuri din primăvară, după ce s-a certat cu ultimul proprietar la care locuia cu chirie. Îşi poartă tot timpul cu ea hainele, cărţile, caietele, toate materialele pentru studiu, laptop, tabletă şi o pungă cu produsele de igienă. În trenurile nemţeşti are Internet gratuit, aer condiţionat, baie cu săpun şi şampon gratis, unde se spală, iar în cuşetele de dormit beneficiază de tot luxul. “Mă simt cu adevărat acasă în tren. Pot vizita mulţi prieteni şi oraşe. Este ca şi când aş fi în vacanţă tot timpul. Nu mai vreau să locuiesc nicăieri permanent”, spune ea.


    Comandă pizza direct pe peron
Comandă pizza direct pe peron

 Cea mai mare distracţie a ei este să privească pe fereastră în timp ce trenul merge şi să cunoască mereu alţi pasageri. Este cea mai fericită de când duce traiul nomad.

image
image
image
image
image
image
vlad ciurea digi24
2 jpg
chirie apartament jpeg
Al Di Meola  jpg
febra tifoida romani jpg
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
cutremur grecia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net