S-a umflat ca un balon când a ieşit din ocean

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Incredibil! Alejandro Ramos Martinez este pescar din tată în fiu. Însă ce i s-a întâmplat săptămâna trecută după o scufundare a şocat întreaga planetă. Bărbatul s-a umflat 25 de kilograme după ce a înotat la 20 de metri adâncime sub apă.

Mister total! Bărbatul trecut recent de vârsta de 40 de ani, din Pisco, Peru, i-a şocat pe doctori când a ajuns la Urgenţe, la spitalul San Juan de Dios. Umerii, mâinile, pieptul şi spatele i se umflaseră foarte tare, transformându-l pe bărbatul robust de 1,72 metri într-un monstru.


    Când iese pe stradă îşi  pune sutien; Face tratament în camera cu oxigen
Când iese pe stradă îşi pune sutien; Face tratament în camera cu oxigen

Peruanul cântărea cu 25 de kilograme în plus şi acuza dureri ale articulaţiilor, gură uscată, mâncărimi ale pielii, probleme de echilibru, dureri de cap şi o tuse sufocantă.


    Alejandro Ramos Martinez s-a umflat în câteva ore 25 de kilograme
Alejandro Ramos Martinez s-a umflat în câteva ore 25 de kilograme

Baloanele de pe corpul său şi creşterea în greutate cu peste 30% au fost cauzate de faptul că s-a ridicat prea repede la suprafaţă şi nu a aşteptat ca trupul său să se adapteze diferenţei de presiune.


    Pare un monstru diform, văzut din spate
Pare un monstru diform, văzut din spate

Astfel, muşchii săi au început să stocheze cantităţi enorme de azot în organism şi să nu se mai oxigeneze corespunzător. Doctorul Miguel Alarcon, de la spitalul San Juan de Dios, a reuşit să elimine în mai puţin de o săptămână aproape 30% din cantitatea de azot stocată în ţesuturile pescarului, care suferă şi de hipertensiune. Martinez este ţinut ore în şir într-o cameră cu oxigen, la tratament, pentru că azotul nu poate fi eliminat din organism pe cale chirurgicală. Cazul pescarului este unic în lume. Mulţi scufundători au murit sau au rămas paralizaţi din cauza decompresiei rapide, însă nici unul nu a ajuns aşa de diform ca Martinez. Pescarul nu va mai putea face scufundări niciodată, dar are mari şanse să scape cu viaţă pentru că organismul lui e robust şi tratamentul din camera presurizată îi face bine. 

image
image
image
image
image
image
masa de pranz jpeg
ligia deca cozi gradinite de vara inscriere 842028 webp
medic jpg
foto1 viol jpg
ce te impiedica sa ai mai multi bani 1536x864 jpg
bani divort1 jpg
Kate Middleton în negru, GettyImages (1) jpg
legume fructe vitamine naturale jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net