Incredibil! Alejandro Ramos Martinez este pescar din tată în fiu. Însă ce i s-a întâmplat săptămâna trecută după o scufundare a şocat întreaga planetă. Bărbatul s-a umflat 25 de kilograme după ce a înotat la 20 de metri adâncime sub apă.


Mister total! Bărbatul trecut recent de vârsta de 40 de ani, din Pisco, Peru, i-a şocat pe doctori când a ajuns la Urgenţe, la spitalul San Juan de Dios. Umerii, mâinile, pieptul şi spatele i se umflaseră foarte tare, transformându-l pe bărbatul robust de 1,72 metri într-un monstru.

24_pozute1515.jpg

Când iese pe stradă îşi pune sutien; Face tratament în camera cu oxigen

Peruanul cântărea cu 25 de kilograme în plus şi acuza dureri ale articulaţiilor, gură uscată, mâncărimi ale pielii, probleme de echilibru, dureri de cap şi o tuse sufocantă.

24_foto1-140-170tot.jpg

Alejandro Ramos Martinez s-a umflat în câteva ore 25 de kilograme

 

Baloanele de pe corpul său şi creşterea în greutate cu peste 30% au fost cauzate de faptul că s-a ridicat prea repede la suprafaţă şi nu a aşteptat ca trupul său să se adapteze diferenţei de presiune.

24_foto2-85-60.jpg

Pare un monstru diform, văzut din spate

 

Astfel, muşchii săi au început să stocheze cantităţi enorme de azot în organism şi să nu se mai oxigeneze corespunzător. Doctorul Miguel Alarcon, de la spitalul San Juan de Dios, a reuşit să elimine în mai puţin de o săptămână aproape 30% din cantitatea de azot stocată în ţesuturile pescarului, care suferă şi de hipertensiune. Martinez este ţinut ore în şir într-o cameră cu oxigen, la tratament, pentru că azotul nu poate fi eliminat din organism pe cale chirurgicală. Cazul pescarului este unic în lume. Mulţi scufundători au murit sau au rămas paralizaţi din cauza decompresiei rapide, însă nici unul nu a ajuns aşa de diform ca Martinez. Pescarul nu va mai putea face scufundări niciodată, dar are mari şanse să scape cu viaţă pentru că organismul lui e robust şi tratamentul din camera presurizată îi face bine. 

 
 
Loading...
Citeste tot despre: