"Șamanul QAnon" cere să fie grațiat de Donald Trump. Ce argumente aduce avocatul protestatarului

Ultima actualizare:

    Jake Angeli, cunoscut ca „șamanul QAnon”, este un extremist care crede în teoriile conspirației și un fanatic susținător al lui Donald TrumpSursă foto: Profimedia
Jake Angeli, cunoscut ca „șamanul QAnon”, este un extremist care crede în teoriile conspirației și un fanatic susținător al lui Donald TrumpSursă foto: Profimedia

„Şamanul QAnon”, protestatarul care a deveni cunoscut pe reţelele sociale în urma evenimentelor violente de la Washington DC din 6 ianuarie, soldate cu cinci morţi, îi cere preşedintelui în funcţie al SUA, Donald Trump, să îl graţieze pentru faptele sale.

Jacob Anthony Chansley, care se prezintă folosind apelativul „Şamanul QAnon”, spune că Donald Trump l-a invitat să atace Congresul în timp ce era validată victoria lui Joe Biden, scrie The Independent. Bărbatul s-a predat autorităţilor americane şi a fost pus sub acuzare pentru mai multe infracţiuni legate de pătrunderea sa ilegală în clădirea Capitoliului. Avocatul lui Jake Angeli Chansley, căci acesta este numele real al șamanului QAnon, susține că protestatarul are un comportament exemplar în închisoare și că autoritățile ar trebui să regândească acuzațiile pe care i le aduc, relatează Adevărul. 

„Având în vedere felul paşnic şi adecvat în care dl. Chansley s-a comportat, ar fi corect şi onorabil ca preşedintele să îl graţieze şi pe el, dar şi pe ceilalţi indivizi paşnici care au acceptat invitaţia preşedintelui cu intenţii onorabile”, a concluzionat avocatul lui Jake Angeli.

În timpul audierii, avocatul său din oficiu, Gerald Williams, i-a spus judecătorului că Chansley suferă din cauza condițiilor din închisoare întrucât nu își poate urma dieta cu care este obișnuit. Mama „şamanului QAnon”, Martha Chansley, le-a spus reporterilor că fiul ei are nevoie de o dietă organică: „Se îmbolnăveşte foarte tare dacă nu mănâncă mâncare organică. Trebuie să mănânce”, a declarat aceasta. 

Citește mai multe despre șamanul QAnon accesând Adevărul.ro. 

image
image
image
image
image
image
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
aeroport tulcea delta dunarii jpg
vlad ciurea digi24
2 jpg
chirie apartament jpeg
Al Di Meola  jpg
febra tifoida romani jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net