Renumele Coreei de Nord a străbătut o lume întreagă. Guvernul de la Phenian ține deseori prima pagină cu declarații belicoase, de război, la adresa vecinilor din Sud și la adresa SUA. Până acum, amenințarea nucleară a regimului condus de Kim Jong Un a fost benignă.


Despre Coreea de Nord s-a mai auzit că este specialistă în atacurile cibernetice însă foarte puțini sunt familiarizați cu viața de zi cu zi ce se desfășoară în acest colț de lume misterios.

1. Coreea de Nord are propriul fus orar: Phenian Standard Time

Coreea de Nord și-a creeat propriul fus orar. Începând cu 15 august 2015, nord-coreenii se orientează după Phenian Time. Este același fus orar folosit de Coreea de Nord înainte ca peninsula Coreeană să fie sub stăpânirea Japoniei.

2. Ca să fugi din Coreea de Nord te costă 8,000 de dolari

kim2.jpg

Nord-coreenii flutură steaguri cu ocazia zilei Partidului Muncitoresc
Sursă: AP

De când Kim Jong Un a preluat puterea, prețul "evadării" din Coreea de Nord a crescut. Pentru a ajunge până în China, pe fugari îi costă 8,000 de dolari. PIB-ul pe cap de locuitor ajunge la 1,800 de dolari.

3. Kim Jong Il cheltuia pe coniac de 800 de ori mai mut decât venitul mediu al unui nord-coreean

Kim Jong Il, tatăl lui Kim Jong Un, își cumpăra anual, coniac, de 1,2 milioane de dolari! Venitul mediu din Coreea de Nord este estimat între 1,000 și 2,00 de dolari.

4. Nord-coreenili născuți după Al Doilea Război Mondial sunt mai scunzi decât vecinii din Sud

Această diferență de înâlțime de 5 centimetri este pusă pe seama alimentației precare de care au parte nordicii. Unul din trei copii nord-coreeni suferă de malnutriție.

5. Liderii nord-coreeni susțin că țara are o rată de alfabetizare de 100%

literatie.jpg

coreea de nord kim jong un
Kim Jon Un și-a făcut planul și la capitolul educație
Foto: AP

Dacă nu vă vine să credeți, puteți să consultați statistica oferită de CIA!

6. Statul a aprobat 28 de stiluri de frizuri

frizura.jpg

coreea de nord kim jong un
În Coreea de Nord contează cât de lung ai părul

Conform revistei Time, femeile sunt obligate să își aleagă o coafură dintr-o listă de 14. Femeile căsătorite primesc instrucțiuni stricte să își țină pletele prinse scurt, în timp ce femeile care nu sunt implicate într-o relație pot purta părul despletit.Bărbații trebuie să se tundă în așa fel încăt lungimea firului de păr capilar trebuie să fie între 2 și 5 centimetri. Pentru bărbații mai în vârstă se face o excepție: limita maximă ajunge la 7 centimetri.

7. Numărul populației active care poate să fie înrolată în armată este de 2.5 ori mai mare decât populația Norvegiei

armata.jpg

coreea de nord kim jong un
Nord-coreenii? Un popor emotiv... Mai puțin atunci când amenință cu războiul nuclear
Foto: AP

Peste 6,5 milioane de bărbați pot fi recrutați în serviciul militar. Presupun, însă, că nu v-ați fi imaginat că, dacă se supără, Kim Jong Un poate chema în armată și 6,4 milioane de femei! Populația Norvegiei atinge 5.1 milioane de locuitori.

 
 
Loading...
Citeste tot despre: