Șapte dintre cele mai ciudate obiceiuri ale Reginei Marii Britanii

Ultima actualizare:
Prinţul Harry şi Meghan Markle vor să se mute de la Palatul Kensington, unde stau cu Prinţul William şi Kate Middleton
Prinţul Harry şi Meghan Markle vor să se mute de la Palatul Kensington, unde stau cu Prinţul William şi Kate Middleton

Elisabeta a II-a este cel mai longeviv monarh în viață din lume, iar în istoria Marii Britanii are cea mai lungă domnie, depășind-o pe regina Victoria la 9 septembrie 2015. A urcat pe tron la 6 februarie 1952 și a domnit mai mult decât cei patru precursori ai ei la un loc (Eduard al VII-lea, George al V-lea, Eduard al VIII-lea și George al VI-lea). În jurul personalității marcante a Reginei Marii Britanii s-au țesut foarte multe povești. Personalitatea sa puternică a dat naștere unor tabieturi care de multe ori depășesc granițele protocolului Casei Regale.

1. Ce nu îi lipsește niciodată când efectuează o călătorie

Regina Elisabeta nu pleacă niciodată într-o deplasare peste hotare fără să fie însoțită de o echipă completă de medici. Doctorii au sarcina de a ști unde se află fiecare spital din apropierea zonei unde călătorește Regina. Staff-ul medical este dotat inclusiv cu o pungă de sânge pentru a o folosi în eventualitatea în care Regina are nevoie de o transfuzie.

2. Ferestrele de la Palatul Buckingham stau mai tot timpul închise

Motivul? Regina vrea ca Palatul să arate perfect pentru pozele pe care le fac turiștii. Cu toate acestea, ele sunt deschise doar la o anumită oră. 

3. Nu îi plac cuburile de gheață

Unele voci susțin că Regele Phillip a inventat o mașină specială care face sfere de gheață. Reginei Elisabeta a II-a nu îi place sunetul pe care îl fac cuburile de gheață în pahar. 

4. Instrument portabil de care își agață geanta pentru umăr

E nelipsit din recuzita Reginei iar la evenimentele speciale îl lipește cu ventuza de masă pentru a-și agăța obiectul vestimentar. Dacă Regina alege să își pună poșeta lțngă masă, pe jos, acesta este un semn pentru curteni că vrea să plece.


    Prinţul Harry şi Meghan Markle vor să se mute de la Palatul Kensington, unde stau cu Prinţul William şi Kate Middletonfoto: Getty
Prinţul Harry şi Meghan Markle vor să se mute de la Palatul Kensington, unde stau cu Prinţul William şi Kate Middletonfoto: Getty

5. Nu-i plac bărbații cu barbă

Toți cei din cercul de apropiați trebuie să se bărbierească. Excepție face Prințul Harry, deși chiar și pe el a încercat Regina să-l determine să renunțe la barbă.

6. Fiecare vestimentație are un număr

Îi place foarte mult să se îmbrace în haine colorate, dar, din moment ce poate să își confunde foarte ușor hainele, le-a atașat fiecăreia câte un număr de ordine. În plus, ține și un jurnal în care menționează cum s-a îmbrăcat la fiecare eveniment.

7. Îi place să mănânce zmeură...

...dar niciodată nu va face acest lucru în public pentru a nu rămâne cu semințele între dinți. Atunci când mănâncă mure, castraveți și roșii cere să li se scoată semințele înainte de dineurile oficiale. 

image
image
image
image
image
image
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net