Sătui de atâtea sarcini, Harry şi Meghan "şi-au dat demisia". Ce alte capete încoronate au procedat la fel

Ultima actualizare:

    Harry şi Meghan Markle  au anunţat că vor  să se mute împreună cu  micuţul Archie în Canada
Harry şi Meghan Markle au anunţat că vor să se mute împreună cu micuţul Archie în Canada

Regina Elisabeta a II-a (93 de ani) a lăsat să se înţeleagă în declaraţia de la Sandringham, de la începutul acestei săptămâni, că Harry şi Meghan nu vor mai fi duci de Sussex, odată cu renunţarea la atribuţiile aferente familiei regale britanice. Astfel, Harry, Meghan şi Archie intră în grupul select al prinţilor care au renunţat la titluri pentru a putea duce o viaţă normală.

Anglia a aflat şocată de pe reţelele sociale că prinţul Harry (35 de ani) şi Meghan Markle (38 de ani) s-au hotărât să devină independenţi financiar şi să renunţe la rolul lor în cadrul familiei regale britanice. Vestea a căzut ca o bombă şi Regina a convocat luni, 13 ianuarie, o întâlnire de familie la Sandringham pentru a stabili care va fi viitorul familiei nepotului ei. La discuţii au participat prinţii Charles (71 de ani), William (37 de ani), iar Harry a venit să discute cu bunica lui încă de la ora 11.00. Discuţiile au început la ora 14.00 şi s-au încheiat până la ”ceaiul Reginei de la ora 17.00”. La scurt timp, Regina Elisabeta a II-a a remis publicităţii un comunicat în care declara că îl susţine pe Harry şi le cere curtenilor să ”urgenteze perioada de tranziţie a statutului nepotului ei de la poziţia de prinţ la cea de om de rând”. Click! vă prezintă povestea de iubire a copilului rebel al prinţesei Diana care a produs o lovitură de palat. Harry este al şaselea în linia de succesiune la tron, înaintea lui fiind tatăl lui, fratele lui şi copiii acestuia (n.r. George – 6 ani; Charlotte – 4 ani şi Louis – 1 an).

În vara lui 2016, un prieten comun i-o prezintă pe Meghan Markle, actriţa care o interpreta pe avocata Rachel Zane în serialul de televiziune ”Suits”. La 8 noiembrie, Harry recunoaşte public relaţia cu Meghan şi cere presei să înceteze campania negativă împotriva ei. La 25 septembrie 2017, cuplul apare în public pentru prima oară la Jocurile Invictus, din Toronto, şi două luni mai târziu, la 27 noiembrie, Prinţul Charles anunţă logodna celor doi. La 1 decembrie, cuplul participă la primul eveniment al Casei Regale în calitate de membri activi şi două săptămâni mai târziu Kensington Palace anunţă că nunta celor doi va avea loc la 19 mai 2018. La 12 martie 2018, Meghan o însoţeşte pe Regină la Abaţia Westminster, la slujba oficială oficiată cu prilejul Zilei Commonwealth. După nuntă, la 10 ianuarie Casa Regală anunţă ce organizaţii caritabile va patrona Ducesa de Sussex, Meghan: National Theatre, Association Commonwealth Universities şi o asociaţie care le susţine în integrarea socială pe femeile supuse abuzurilor. La 8 martie, ducesa Meghan devine vicepreşedinte la The Queen’s Commonwealth Trust şi la 6 mai îl naşte pe micuţul Archie Harrison Mountbatten-Windsor.

La 1 octombrie, începe scandalul dintre Meghan şi tatăl ei şi ziarul Mail on Sunday este dat în judecată de ducesă. La 8 ianuarie anunţă că vor să renunţe la statutul de membri activi ai casei regale, după ce presa speculează un scandal cu William, dezminţit vehement de cei doi prinţi.

Prinţesa Madeleine (37 de ani) a Suediei a fost afectată direct de decizia tatălui ei Regele Carl XVI Gustaf de a-i deposeda de titluri şi avantaje nobiliare pe copiii ei: prinţii Adrienne, Nicolas şi Leonore. Madeleine este căsătorită din 2013 cu Christopher O’Neill şi nu este în linie succesorală directă la tron.

Prinţul Carl Philip (40 de ani) a fost şi el afectat de aceeaşi hotărâre regală. Prinţul a stârnit un scandal monstru în 2015 când s-a însurat cu dansatoarea exotică Sofia. Ei au doi băieţi frumoşi pe Alexandru şi Gabriel, care sunt lipsiţi de titluri regale. Moştenitoarea tronului Suediei e prinţesa Victoria (42 de ani).

Zara Tindall (fostă Phillips), de 38 de ani, este singura fiică a prinţesei regale Anne, sora Reginei Elisabeta a II-a. Zara şi fratele ei Peter nu au nici un titlu nobiliar pentru că mama ei şi primul soţ al acesteia, căpitanul Mark Phillips, au refuzat titlurile acordate de suverana Marii Britanii. Zara s-a măritat în 2011 cu rugbystul Mike Tindall.

Prinţesa Ayako Moriya (29 de ani) este fiica prinţului Takamado, unul dintre verii împăratului Akihito. Din dragoste pentru Kei Moriya, un lucrător din industria maritimă, ea a renunţat la îndatoririle princiare şi a ales să trăiască modest, ca un om obişnuit. Primeşte din partea casei regale 950.000 $ pe an pentru securitate.

Prinţesa Sayako (50 de ani) e fiica Împăratului nipon şi a renunţat la statutul de membru al casei imperiale încă din 2005. Prinţesa s-a măritat în acelaşi an cu Yoshiki Kuroda şi trăiesc o viaţă modestă, departe de agitaţia din jurul tronului. Fratele ei, prinţul Naruhito (59 de ani) e în prezent pe tronul Japoniei.

Prinţesa Martha Louise a Norvegiei (48 de ani) a preferat să renunţe la titlurile regale, chiar dacă este a patra în linia succesiunii la tron. Ea a fost măritată cu scriitorul Ari Behn între 2002 şi 2017 şi a adus pe lume trei copii: Leah Isadora, Maud şi Emma. A fost distrusă de sinuciderea recentă a fostului soţ, dar trăieşte alături de un şaman, în SUA.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
spital judetean suceava
image
image
image
image
image
image
Batrana pensionara bani pensie FOTO Shutterstock jpg
Audieri in dosarul Vlad Pascu la DIICOT  Foto Inquam Photos  Octav Ganea (7) jpg
image png
Inundatii Dubai jpg
tarom  Mediafax jpg
image png
zacusca dovlecei 1 png
Ghid de cumpărare TV Smart 2021: Cum să alegi cel mai bun televizor inteligent? jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net