Prinţul Henrik, soţul Reginei Margareta a II-a, a făcut un anunț cu care a luat multă lume prin surprindere. Acesta declarat ferm că nu vrea să fie îngropat alături de soția sa și asta pentru că este extrem de supărat pe faptul că el nu a primit niciodată titlul de Rege.


Prințul Henrik (83 de ani) al Danemarcei a anunțat că nu-și dorește să fie îngropat lângă soția sa, Regina Margareta a Danemarcei, spunând că este supărat pe faptul că el nu a fost tratat niciodat că egalul Reginei. Prințul s-a căsătorit cu Regina în anul 1967 și mai târziu a fost numit prinț consort, însă, în repetate rânduri și-a exprimat dorința de a fi numit rege consort.

  1. ”Nu este niciun secret că timp de foarte mulți ani, Prințăul a fost nefericit cu rolul și titlul său în monarhia daneză. Acest disconfort a crescut și mai mult în ultimii ani. Pentru Prinț, decizia de a nu fi îngropat alături de Regină este o consecință natuarală a faptului că nu au fost niciodată tratați cu egalitate, că nu a primit rolul și titlul pe care și l-a dorit” a declarat Lene Balleby, responsabilul de comunicare cu presa al Palatului, potrivit The Guardian.

s-ar părea că Regina este de acord cu decizia soțului ei. Prințul Henrik s-a retras anul trecut din viața publică și a renunțat la titlul de prinț consort. De atunci acesta a mai participat la câteva întruniri și și-a petrecut mare parte din timp pe proprietatea lui din Franța, chiar dacă încă este căsătorit cu Regina și oficial trăiesc împreună.

În Danemarca, o prințesă devine Regină când soțuyl ei ocupă tronul, dar se pare că regula nu se aplică și invers. Nu este de mirare că Prințul nu vrea să îngropat lângă Regina Margareta (77 de ani), în sarcofagul din Catedrala Roskilde.

 

 
 
Loading...