Scandal monstru în Franța după vizita lui Macron în România. Ce a făcut președintele

Ultima actualizare:

    Emmanuel Macron a fost aspru criticat pentru o afirmație făcută în timpul vizitei din România
Emmanuel Macron a fost aspru criticat pentru o afirmație făcută în timpul vizitei din România

După vizita președintelui francez Emmanuel Macron și a soției sale, Briggite Macron, la noi în țară, un scandal a fost iscat de către unul dintre contracandidații săi la alegerile prezidențiale, Jean-Luc Melenchon. Liderul statului a fost acuzat că a vorbit de rău țara și locuitorii ei prin declarația conform căreia francezii detestă reformele.

Jean-Luc Melenchon a ieșit pe locul al patrulea în scrutinul prezidențial din Franța, înregistrând un procent de 19, 58% din voturi. Odată cu alegerea lui Macron la șefia statului, el fiind cel mai tânăr președinte din istoria țării, mai multe discuții au luat viață avându-l pe el în vizor. De această dată, Melenchon îl atacă dur pe Macron după vizita din România, unde a venit însoțit de soția sa, Briggite.

În timpul discursului susținut de președintele francez la noi în țară, Macron a declarat că francezii detestă reformele, lucru care l-a șocat și înfuriat la culme pe fostul său contracandidat. Acesta a vorbit la un post de radio local despre părerea pe care o are de cele spuse de Macron pe durata vizitei în România, instigând francezii să iasă în stradă, considerând că afirmația sa este, de fapt, o lovitură de stat socială și democratică.

"Invit poporul să iasă pe străzi la Paris, pe 23 septembrie, pentru a protesta faţă de lovitura de stat socială şi antidemocratică organizată de preşedintele Emmanuel Macron. Valul de proteste trebuie reluat şi trebuie să se amplifice. A venit momentul să ne revoltăm. Cum să mergi în România pentru a da lecţii poporului francez?! Noi îi iubim pe români, dar de ce să meargă acolo?! Cred că răspunsul este că, dacă afirma aşa ceva aici, l-ar fi atacat cu pietre. Sunt şocat. Este incredibil. Nu, un preşedinte al Republicii nu mustră poporul francez, care este şeful lui, în niciun fel, acuzându-l că nu vrea reforme. Nu este problema că francezii nu vor reforme, nu le vor pe ale acestui preşedinte! Nu vă acordăm dreptul de a ne vorbi pe acest ton. Condamnăm faptul că a încălcat o regulă care spune că francezii nu merg într-o altă capitală pentru a afirma lucruri rele din altă ţară”,m a afirmat Jean-Luc Melenchon la postul radio Europe 1, conform Mediafax.

image
image
image
image
image
image
explozie petromidia jpg
Gratar FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
termometru freepik jpg
image png
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net