Schimbarea orei pe planetă

Ultima actualizare:

    Schimbarea orei nu este introdusă peste tot în lumefoto: Hepta
Schimbarea orei nu este introdusă peste tot în lumefoto: Hepta

Schimbarea orei are loc în noaptea de sâmbătă (24 octombrie) spre duminică (25 octombrie), când ceasul se va da înapoi, iar ora 4.00 va deveni ora 3.00. Tot acest proces are loc pe toată planeta, nu numai la noi în țară, însă, în unele regiuni, trecerea la ora de iarnă nu se practică deloc.

Schimbarea orei este adoptată numai de anumite țări, în timp ce altele funcționează în permanență pe același program.  În mod similar, aceste țări nu practică nici trecerea la ora de vară, care, de obicei, are loc în luna martie. Iată care sunt țările care nu își vor da ceasul înapoi în această duminică, potrivit timeanddate.com.

Schimbarea orei: Țările care nu practică acest obicei

Sunt multe țări care nu au adoptat schimbarea orei în timpul iernii și al verii în anul 2015. Acestea sunt: Afghanistan, Algeria, Angola, Antarctica, Armenia, Aruba, Bangladesh, Belarus, Bolivia, Botswana, China, Columbia, Congo, Costa Rica, Republica Dominicană, Ecuador, Egipt, Etiopia, Guiana Franceză, Georgia.

Printre acestea mai sunt Ghana, Guatemala, Hong Kong, Islanda, India, Indonezia, Irak, Jamaica, Japonia, Kenya, Kuweit, Libia, Madagascar, Malaesia, Maldive, Mali, Nepal, Nigeria, Coreea de Nord, Papua Noua Guinee, Peru, Filipine, Puerto Rico, Rusia, Arabia Saudită, Senegal, Singapore, Africa de Sud, Coreea de Sud, Sri Lanka, Taiwan, Tailanda, Tunisia,  Emiratele Arabe Unite, Venezuela, Zambia, Yemen și altele.

Schimbarea orei: Cum a început totul

Schimbarea orei la cea de iarnă este, de fapt, revenirea la normal după schimbarea din luna martie a fiecărui an. În lume, acest obicei se cheamă „Daylight Saving Time” sau „Economisirea Luminii”. Azi, această practică este folosită pentru economisrea energiei și a luminii pe care o oferă soarele ziua, potrivit timeanddate.com.

Ideea de a schimba ora a fost pentru prima oară folosită în Antichitate, însă a fost introdusă abia în anul 1905. Un constructor, pe nume William Willet, a propus modificarea orei cu 20 de minute înainte în fiecare dintre cele patru duminici din luna aprilie, iar apoi întoarcerea la timpul inițial în fiecare dintre cele patru duminic din luna septembrie.

Schimbarea orei de vară a suferit multiple modificari de-a lungul timpului, astfel că azi, constă în setarea ceasului cu o oră înainte. Pentru prima oară, a fost folosită în Europa, iar Germania a fost prima țară care a introdus schimbarea orei în programul ei.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
sofer pexels jpg
napoleon foto profimedia
cafea boabe premium edream jpg
Taxe impozite calculator FOTO Shutterstock
Cuplu de romani spania Captura Antena 3 jpg
titanic adobestock jpg
plante de apartament beneficii si ingrijire jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net