În mai puțin de 12 luni, în Franța s-au produs câteva atacuri teroriste care au cauzat un număr impresionant de morți și răniți, autoritățile fiind obligate să ia măsuri tot mai dure pentru prevenirea și combaterea lor.


Atunci când se vor întoarce înapoi la școală din vacanță, elevii care au peste 14 ani vor fi învățați să aplice tehnici de bază de prim-ajutor, precum și cum să rămână calmi în cazul unui atac terorist, informează Daily Mail.

Oficialii francezi speră că prin aceste lecții predate în școli, se va îmbunătăți capacitatea de reacție și de rezistență în fața unor astfel de evenimente. Pe măsură ce copiii vor studia tehnicile de supraviețuire, în instituțiile de învățământ vor fi simulate atentate cu bombă pentru a-i obișnui pe elevi să nu fie luați prin surprindere. În plus, semnalele sonore care îi vor avertiza în cazul unui atac, vor diferi de alarmele de incendiu.

Instituțiile de învățământ vor organiza ședințe cu părinții elevilor în care aceștia vor fi informați cu privire la noile măsuri care se vor aplica. „Atacurile recente și contextul amenințării teroriste înseamnă că este necesară sporirea vigilenței”, a declarat Ministerul Educației din Franța.

 
 
Loading...