Scrisorile lui Stanca: Dragă Andreea Marin,

Ultima actualizare:

    Tuncay Ozturk şi Andreea Marin (Foto: Mihai Ionescu)
Tuncay Ozturk şi Andreea Marin (Foto: Mihai Ionescu)

Ai dat pe spate o țară întreagă cu căsătoria ta. Ai furnizat surpriza-surprizelor pe anul trecut. Ultima. Sau prima pe anul acesta.

Lumea mondenă, paparazzii, hair-stilistele, make-upistele, designerițele, tot showbizul și mondenul mioritic sunt în stare de șoc. Îmi sună un refren în urechi: "Gioconda se mărită/e nuntă-n cartier", adaptat "Andreea se mărită/e nuntă-n Istanbul..." dar nu, parcă trimite iar spre trecut. Ce lovitură! Eu, unul, nici acum nu-mi revin. Cred că e o farsă carnavalescă.

De 1 aprilie. Dar, nu!, a fost concepută de Revelion. Ai, ați, gândit bine. Fiindcă este clar: toată această masă care te vâna, urmărea, devora; care se vâra în viața ta privată, așa numita (sau chiar numita) lume mondenă, de Revelion avea treabă. Să mănânce. Să bea. Să procreeze. Să se distreze. Să se destrăbăleze. Inclusiv cei ce sunt inamicii tăi principali: paparazzii. I-ai prins cu sarmaua-n blitz. Și cu ochii fix pe șpritz... Repet, bine gândit. Cine a fost strategul? O spun și o tot spun, mie nici acum nu-mi vine a crede. Ai câștigat în teritoriul orgoliilor un mare blitz-krieg. Lovitură de maestru. Pac! Pac!, cum spunea un personaj care ne cam lipsește cu spectacolul său idio-mistico-ludic...

Problema pe care o pun câteva vecine de-ale mele de scară - căci s-a comentat și-n adunarea generală de bloc - e faptul că el, maică, e cam tinerel. Deși eu, nu cred prea tare în chestia asta. Fiindcă tu, Diva mea, ești foarte tinerică. Și tu, Diva mea, știi să te menții. Proaspătă. Trufăndălită. Ca o sălătuță de primăvară. De grădină, nu de seră. Ai această voință. Ambiție.

Care presupune abstinență și sacrificii. Să fii mereu tânără. Sigur că, nu există elixirul tinereții. Decât în literatură. Imaginație. A încerca să oprești sau să sfidezi timpul, e utopic, e ca și cum ai sfida gravitația. Numai că ultima, undeva departe de pământ, se chiar anulează. Tu te duci tot într-un teritoriu terestru, nicidecum în cosmos. Te duci, sau te divizezi între București și Constantinopole. Naveta nu oprește timpul. Dacă dragostea e mare - și graba cu care v-ați căsătorit, o atestă - timpul poate fi sfidat. Sau măcar ignorat. Rămâi, Divo, frumoasă, Ferice. Ravisantă.

Casă de piatră! Frumusețe de piatră... crăpar-ar piatra și capra-n patru...

George Stanca

image
image
image
image
image
image
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
africa in2 jpg
cutremur noua papua guinee jpg
Creta FOTO Shutterstock
mihaela bilic instagram jpg
litoral 1 mai jpeg
cafeneaua veche bucuresti jpg
batalie oarba mures jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net