Două fete cu gust pentru aventură se distrau în croaziera care le-a dus în locuri exotice precum Bermuda, dar nu bănuiau că vor fi arestate pentru contrabandă cu droguri în valoare de 30 de milioane de dolari canadieni.


Două fete din Canada, de 22 și 28 de ani, Melina Roberge și Isabelle Lagacé, au fost arestate de poliția australiană după ce în bagajele lor au fost descoperite 95 de kilograme de cocaină. Este cea mai mare captură transportată vreodata de vreun pasager, fie pe apa, fie în zbor, pe teritoriul Australiei.

Alături de ele a mai fost acuzat și un bărbat de 63 de ani, Andre Tamine. Cei trei se aflau pe vasul Sea Prinecess, o navă de croazieră care le-a dus din Marea Britanie în America de Nord, de Sud și în Caraibe. Au ajuns în Australia, iar noua țară vizitată nu a fost de bun augur. În bagajele lor a fost descoperită cantitatea record de droguri. Investigatorii nu au clarificat dacă cei trei erau împreună pe ambarcațiune sau doar cele două tinere.

cocaina_bagaje.jpg

cocaina bagaje
90 de kilograme de cocaină, captură record pentru Australia
Foto: captură video

 

Pedeapsa maximă pentru această infracțiune este închisoarea pe viață. Cei trei se află în custodia poliției, nu au aplicat pentru a fi eliberați pe cauțiune, așa că rămân în arest până în 26 octombrie, când a fost stabilit primul termen la tribunal, anunță The Independent.

 
 
Loading...