Sfâșietor! Bolnavii din Bergamo nu mai dorm noaptea, de teamă că nu se vor mai trezi vreodată

Ultima actualizare:

    Bilanțul negru din Italia a ajusn la peste 11.500 de deceseFoto: Getty
Bilanțul negru din Italia a ajusn la peste 11.500 de deceseFoto: Getty

Mărturii sfâșietoare din Italia, țara europeană cel mai grav afectată de coronavirus. Bilanțul negru din această țară nu pare să scadă, până acum înregistrându-se peste 11.500 de decese. În saloanele spitalului Papa Giovanni XXIII din oraşul italian Bergamo, unde pandemia de Covid-19 a decimat populația, pacienților le este frică să se mai odihnească.

Situația dramatică din Italia pare departe de a se sfârși. Medicul Massimiliano De Vecchi a povestit pentru presa locală că nu a văzut niciodată atât de multe tărgi cu oameni decedați, pe holurile spitalului unde lucrează. Par niște scene de film petrecute într-o zonă de război, dar este doar realitatea cruntă cu care doctorii italieni sunt obligați să se confrunte zilnic.

"Sunt și foarte mulți tineri"

"Nu sunt doar bătrâni. Sunt și foarte mulți tineri cărora le este foarte greu să respire", a mărturisit medicul Massimiliano De Vecchi, citat de observator.tv. Acesta a mai afirmat că multora dintre bolnavilor de coronavirus din Bergamo le este frică să mai închidă ochii. Îi țin deschiși pentru că se tem că adorm și nu se mai trezesc vreodată. 

"Nu am mai văzut atât de multe persoane care mor fără să spună un cuvânt. Sunt bătrân. Când eram student, credeam că medicina are putere", a mai adăugat medicul italian. În  ultimele 24 de ore s-au înregistrat 812 morți, bilanțul total al deceselor ridicându-se la 11.591.

Carantina totală din Italia, prelungită până pe 12 aprilie

Măsurile de izolare din Italia vor fi prelungite până cel puţin la 12 aprilie, când catolicii sărbătoresc Paştele. Paştele catolic se încheie la 13 aprilie, zi liberă în italia. Primele măsuri de izolare în Italia au fost luate în urmă cu trei săptămâni.

"În cadrul reuniunii Comitetului Ştiinţific şi tehnic, s-a estimat că toate măsurilede izolare trebuie prelungite până cel puţin de  Paşte", a declarat ministurl Sănătății Roberto Speranza.

Citește și

De ce bilanțul negru din Italia continuă să crească, deși țara se află în carantină totală. Explicația îngrijorătoare

Povestea emoționantă a preotului italian, bolnav de coronavirus, care a murit după ce și-a cedat ventilatorul unui pacient mai tânăr

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net