A sfidat moartea la -60°C, după ce a zburat pe trenul de aterizare al unui avion. Acum se face un film despre aventura lui

Ultima actualizare:

    Sud-africanul, personaj de film în  documentarul lui Rich Bentley
Sud-africanul, personaj de film în documentarul lui Rich Bentley

Povestea călătorului clandestin Themba Cabeka, de 30 de ani, care a zburat ascuns în trenul de aterizare al unui avion British Airways timp de 11 ore, din Africa de Sud până în Regatul Unit, a şocat planeta. La cinci ani de la grozăvie, Cabeka e o celebritate în Anglia.

Sud-africanul Themba Cabeka, de 30 de ani, a sfidat toate legile fizicii încăpăţânându-se să trăiască în condiţii imposibile: fără oxigen, la minus 60 de grade Celsius, la o altitudine de peste 11.500 de metri. Grozăvia a avut loc în iulie 2015, a stat o lună în comă şi acum a devenit vedetă naţională după ce producătorul Rich Bentley a realizat un documentar pentru Channel 4.

Filmul dedicat lui Cabeka relatează cu lux de amănunte odiseea incredibilă şi moartea prietenului său Carlito Vale, din Mozambic, care a căzut de pe trenul de aterizare cu 10 km înainte ca avionul să aterizeze pe Heathrow, în Londra. Cadavrul lui a fost recuperat de pe o instalaţie de aer condiţionat, montată pe o clădire de birouri. Călătoria de peste 9.000 de kilometri a celor doi tineri a arătat lumii întregi cât de disperaţi erau să scape de sărăcie şi de foametea lucie. 

După ce a ajuns în Regatul Unit şi a fost tratat în spital, mai multe organizaţii non-guvernamentale s-au ocupat să îi plătească amenda penală, să îi rezolve problema actelor, să obţină dreptul de şedere şi să îi facă rost de o locuinţă socială. Tânărul a fost dat la şcoală şi a învăţat limba engleză. Mai multe centre de cercetare l-au contactat pentru a afla cum a fost posibilă supravieţuirea lui în condiţii extreme.

”Am leşinat după ce avionul a decolat pentru că nu mai aveam aer. Nici eu, nici Carlito nu am zburat niciodată şi când ne-am urcat pe roata avionului, pe aeroportul din Johannesburg, nu am ştiut la ce riscuri ne expuneam. Când m-am trezit din comă, un poliţist mi-a arătat paşaportul lui Carlito şi atunci am înţeles că prietenul meu murise”, a povestit Cabeka, dezvăluind că are în plan să scrie o carte şi să facă un film despre experienţa lui.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
fumat , alcool, jpg
image
image
image
image
image
image
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
Becali canta biserica jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net