Și bogații au necazuri, în pandemie: Sunt obligați să dea singuri cu aspiratorul sau să se izoleze cu menajera și bucătarul

Ultima actualizare:
Martha Stewart este un mogul media
Martha Stewart este un mogul media

Situație ”grea” pentru oamenii extrem de bogași care au intrat în izolare pe perioada pandemiei. Unii au intrat în izolare pe perioada pendemiei păstrându-și personalul angajat să aibă grijă de casă (menajere, bucătari), în vreme ce alții au ales să gătească și să dea singuri cu aspiratorul.

Peter Mahler, șeful unei agenții de plasare de personal pentru proprietățile foarte scumpe din New York, este obișnuit să rezolve cele mai neobișnuite cereri ale clienților săi extrem de bogați. Dar acum se confruntă cu unele noi, scrie Digi 24 citând Wall Street Journal.

Într-o duminică a fost sunat de un client de-ai săi, directorul unei companii financiare din New York, în legătură cu aspiratorul: nu știa cum să schimbe sacul de gunoi. Și unde găsește unul nou în ditamai apartamentul lui din Manhattan, lângă Central Park. A trimis și poze cu aspiratorul, ca să poată primi instrucțiuni.

Asta se întâmplă de când a început pandemia, povestește Peter Mahler pentru Wall Street Journal. Bogătașii obișnuiți să aibă în permanență menajere, bucătari, bone, grădinari au trebuit să ia o decizie: pe perioada pandemiei se izolează la domiciliu cu tot cu personal sau îi lasă să plece și se îngrijesc singuri de ale casei.

Cei care au rămas singuri urmează acum o curbă a învățării. „Unii din ei fac treburi pe care nu le-au făcut de zeci de ani”, spune Peter Mahler.

Cam 40% din clienții săi s-au izolat alături de 2-3 angajați, cărora le-au oferit și o mărire temporară de salariu, de circa 30%, ca să rămână să aibă grijă de casă. De asemenea, unele familii de bogați au rămas acasă în marile orașe, în timp ce alții au plecat să se izoleze la casele lor de vacanță din Connecticut sau Palm Beach.

În carantină cu menajera și bucătarul

Au fost cazuri în care angajații au refuzat să-și urmeze „stăpânii” la casele de vacanță, situație în care proprietarii au trebuit să caute personal în zona unde au casa de vacanță, să intervieveze candidați pe Zoom și să-i țină două săptămâni în carantină, înainte de a-i primi la muncă în casă, povestește David Youdovin, care deține o companie de plasare a forței de muncă. În cele mai multe cazuri, clienții continuă să-și plătească angajații chiar dacă aceștia nu mai lucrează în această perioadă.

Printre cei care au păstrat angajați pe perioada carantinei se numără și Martha Stewart, mogul media, care a intrat în izolare alături de șofer, menajeră și grădinar, la casa ei din Bedford, la nord de New York.


    Martha Stewart este un mogul media
Martha Stewart este un mogul media

„Avem trei deținuți, așa le spun. În fiecare seară luăm cina împreună, bem un cocktail și jucăm cărți”, a spus Martha Stewart într-un interviu video în cadrul unul talk-show.

Unele cupluri au avut dificultăți în a cădea de acord asupra strategiei de urmat, femeile fiind de obicei mai stricte, iar bărbații mai dispuși să-și asume riscuri.

 Pentru unii dintre angajați, treaba este mult mai ușoară acum față de ce făceau înainte de pandemie. Atunci erau nevoiți să gătească pentru petrecerile pe care le dădeau bogătașii, iar apoi să curețe după petrecăreți.

Citește și: 

Ce mari s-au făcut copiii lui Ben Affleck. Actorul încearcă să fie un tată perfect, chiar și în carantină

Bunicul Traian Băsescu, primul Paște fără nepoței. EBa și tatăl ei și-au mărturisit dorul pe Internet

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net