Şi-a vândut un rinichi ca să-şi ia telefon mobil. Acum luptă să trăiască

Ultima actualizare:

    Tânărul stă mai mult  n pat şi e dependent de aparatul de dializă
Tânărul stă mai mult n pat şi e dependent de aparatul de dializă

Regretă amarnic! Xiao Wang avea 17 ani când s-a decis să-şi vândă un rinichi pentru a cumpăra un telefon mobil din banii obţinuţi. După tranzacţia făcută pe piaţa neagră, a rămas infirm pe viaţă.

După ce şi-a vândut rinichiul, în urmă cu 7 ani, chinezul Xiao Wang, din Chengzhou, a avut numai de tras, iar acum se luptă să trăiască. La acea vreme era un adolescent sărac şi suferea pentru că părinţii nu-şi puteau permite să-i cumpere un telefon mobil, care abia se lansase şi valora 1.000 de dolari (circa 4.083 de lei). Aşa că i-a venit ideea să-şi vândă un rinichi ca să şi-l ia. Nu a găsit doritori să facă schimbul decât pe piaţa neagră, printr-un intermediar. Într-un final, Xiao a acceptat să-şi vândă rinichiul pentru 3.200 de dolari (circa 13.061 de lei). După operaţia în timpul căreia a fost lăsat fără unul dintre rinichi, doctorul l-a asigurat pe adolescent că va avea o viaţă normală şi cu un singur rinichi. Însă tranzacţia i-a ruinat complet viaţa.

Acum, la peste 7 ani de la intervenţia chirurgicală, care a avut loc într-un spital din Chenzou, se simte permanent rău şi este dependent de dializă. Medicul nu a dezinfectat instrumentele folosite în timpul operaţiei şi tăietura pe care a făcut-o pe trupul băiatului s-a infectat. Părinţii lui nu au ştiut nimic despre vânzarea rinichiului. Au aflat totul când fiul lor nu a mai putut să le ascundă ce a făcut, din cauza gravelor probleme de sănătate.

Infecţia s-a răspândit la rinichiul rămas. Părinţii l-au dus la medici competenţi de la un alt spital care i-au spus că toată viaţa va fi dependent de dializă (n.r. metodă de dezintoxicare a sângelui în caz de insuficienţă renală). De atunci stă mai mult în pat şi e ţinut în viaţă de un aparat de dializă. Părinţii au dat de doctorul care a făcut operaţia de prelevare a rinichiului şi de intermediar. I-au dat în judecată şi au obţinut despăgubiri de 320.000 de dolari (circa 1.305.690 de lei), sumă care acoperă doar o pare din tratamentele scumpe de care are nevoie Xiao Wang. 

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net