Singura dată când regina Elisabeta a transmis un mesaj despre problemele din căsnicia cu prințul Philip

Ultima actualizare:

    De-a lungul timpului au existat numeroase zvonuri despre infidelitățile prințului Philipfoto: Getty Images
De-a lungul timpului au existat numeroase zvonuri despre infidelitățile prințului Philipfoto: Getty Images

S-au căsătorit în 1947, iar imaginile vremii îi arată atât de îndrăgostiți, încât cu greu își puteau lua privirile unul de la celălalt. În cei 73 de ani de căsnicie, un record pentru monarhia britanică, n-au lipsit zvonurile despre infidelitățile prințului Philip, dar regina Elisabeta a știut să facă față bârfelor. O singură dată a transmis însă un mesaj public cu privire la zvonurile despre problemele din căsnicia lor.

Când Elisabeta a devenit regină, în 1952, cuplul avea deja doi copii, Prinţul Charles și Prințesa Anne. Odată cu urcarea pe tron a Elisabetei, potrivit tradiţiei, casa regală ar fi urmat să ia numele soţului ei, devenind Casa de Mountbatten. Cu toate acestea, regina Mary şi primul ministru Winston Churchill s-au opus, iar casa regală şi-a păstrat numele de Casa de Windsor, spre nemulţumirea ducelui, care s-a plâns că este „singurul om din ţară care nu are voie să dea numele propriilor săi copii”.

Și mai dureros, Philip a fost nevoit să renunțe la cariera sa din Marina Regală. Nu a renunțat însă la călătoriile sale. Alte femei? Cu siguranță, admira în vitrină, dar nu intra să cumpere.

Multe decenii, până când vârsta l-a împiedicat să mai călătorească, regina și prințul au petrecut aproape șase luni pe an despărțiți, iar Elisabeta a ignorat toate bârfele țesute în jurul acestei situații.

Regina Elisabeta: ”Nu este adevărat că ar exista o ruptură între regină și prinț”

O singură dată zvonurile au pus la încercare răbdarea reginei. S-a întâmplat în 1956, când prințul s-a îmbarcat pe Britannia, împreună cu vechiul său camarad din marină Mike Parker, la 15 octombrie, iar în februarie anul următor erau încă pe mare.

Cel mai mult a rănit-o atunci pe regină speculația că mariajul său ar fi pe butuci, apărută în presa americană. S-a vorbit atunci chiar despre trafic de femei la bordul iahtului regal. A fost singurul moment în care regina a luat decizia dureroasă de a permite publicarea unei dezmințiri oficiale în legătură cu problemele din căsnicie. A fost un anunț scurt: ”Nu este adevărat că ar exista o ruptură între regină și prinț”.

Imediat după aceea a luat avionul spre Portugalia, unde se afla soțul său. Fuseseră despărțiți timp de 124 de zile.

După acest episod s-a mai vorbit despre câteva femei care i-ar fi furat inima prințului, precum actrița Pat Kirkwood, cântăreața Helen Cordet sau vedeta de televiziune Katie Boyle. Altele făceau parte din înalta societate, precum Jane, Contesa de Westmorland, Sacha Abercorn, soția celui de-al cincilea Duce de Abercorn, verișoara reginei, Prințesa Alexandra, dar și vechea sa parteneră de șofat, Lady Brabourne, fosta Penny Romsey.

Ducesa de Abercorn, despre prințul Philip: ”Nu am ajuns în pat cu el”

În cazul tuturor s-a vorbit despre legături strânse de prietenie, nu și despre sex. Ducesa de Abercorn i s-a confesat de altfel biografului lui Philip, Giles Brandreth: ”Era o prietenie pasională, numai că pasiunea venea din idei. Cu siguranță, nu era vorba despre o relație totală. Nu am ajuns în pat cu el”.

Margareth Rhodes, verișoara reginei și cea mai veche prietenă a acesteia, a spus-o răspicat: ”Regina s-a simțit rănită să tot audă și să citească despre Philip și alte femei. Sunt sigură că a durut-o cumplit, mai ales că ea este femeia unui singur bărbat și nu a avut niciodată ochi pentru altcineva”.

Prințul Philip a murit la vârsta de 99 de ani

Vești triste pentru casa regală britanică. Prințul Philip a murit la vârsta de 99 de ani, la castelul Windsor. Ducele de Edinburgh fusese externat în urmă cu trei săptămâni după o lună de stat în spital, din cauza unei infecții și a unor afecțiuni cardiace mai vechi.

Prințul Philip și-a petrecut ultimele zile din viață la castelul Windsor, alături de regina Elisabeta.

Citește și:

Prințul Philip a murit la vârsta de 99 de ani. Soțul reginei Elisabeta fusese externat după o lună de stat în spital

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
geto daci jpg
FotoJet (22) jpg
ulei masline jpg
Ai aceasta bancnota in portofel Detaliul scapat de toti pana acum va produce surprize majore jpg
Ion Gavrila Ogoranu jpg
Domeniile Murani FOTO destinatiaanului.ro
hipodrom baneasa jockeyclub1 jpg
supermarket jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net