Singurul supraviețuitor al accidentului cu telecabina este un copil de 5 ani. Telefericul din Piemont a fost inaugurat în 1970

Ultima actualizare:

    14 oameni au murit, printre care și un copil, într-un accident grav de telecabină, într-o stațiune italiană din regiunea PiemontFoto: AFP PHOTO / VIGILI DEL FUOCO / HANDOUT
14 oameni au murit, printre care și un copil, într-un accident grav de telecabină, într-o stațiune italiană din regiunea PiemontFoto: AFP PHOTO / VIGILI DEL FUOCO / HANDOUT

14 oameni au murit, printre care și un copil, după ce o telecabină s-a prăbușit de la înălțime, într-o stațiune italiană din regiunea Piemont. Un alt copil, care a fost transportat cu elicopterul la spital, se află în stare gravă, și este singurul supraviețuitor al accidentului.

Tragedia s-a produs pe traseul unei linii de transport pe cablu, care duce turiștii din stațiunea balneară Stresa, aflată pe malul Lacului Maggiore, până la cota 1.500, pe vârful muntelui Motarone. Linia a fost redeschisă recent, după ridicarea restricțiilor impuse de pandemie. Telecabinele de aici au o capacitate maximă de 40 de persoane.

Telecabina a fost inaugurată în 1970, dar între 2014 și 2016 a trecut printr-un amplu proces de renovare, care a costat peste 4 milioane de euro.

Cauza producerii accidentului rămâne neclară

Telecabina a căzut la o înălțime de circa 20 de metri, și s-a rostogolit prin pădure, pe o distanță foarte mare. Totul s-ar fi produs la nici 100 de metri de staţiunea din vârf, şi cauza ar fi ruperea unui cablu. La scurt timp de la accident, un elicopter a ajuns în scurt timp la fața locului. Doi copii, de 9, respectiv 5 ani, au fost urcaţi la bord, dar cel mare a decedat mai târziu, la unitatea de primiri urgențe din Torino, scrie BBC.

„Primii salvatori care au intervenit au acționat uimitor, au muncit din greu pentru a închide zona și au căutat trupurile celor din accident, copiii au fost luați cu elicopterul. Este un moment greu pentru comunitatea noastră și pentru toată Italia, de altfel.”, a declarat Marcella Severino, primarul dn Stresa.

Cauza incidentului rămâne neclară, dar rapoartele locale sugerează că este posibil să fi eșuat cablul. Cabina a căzut aproximativ 20 de metri la pământ și s-a rostogolit pe panta înainte de a fi oprită de copaci, a spus primarul Severino. Drumeții din apropiere au auzit un șuierat puternic înainte de accident. Salvatorii s-au confruntat cu un  un teren abrupt și dificil. Un vehicul de pompieri s-a răsturnat în timp ce era la fața locului, dar nimeni nu a fost rănit. Primarul Marcella Severino a declarat că victimele au fost găsite atât în ​​interiorul, cât și în exteriorul resturilor telecabinei.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ogoranu luptator anticomunist
image
image
image
image
image
image
concert pixabay jpg
ambuteiaj   masini viniet apentru bucuresti jpeg
grecia pixabay jpg
Cutremur in Turcia FOTO Profimedia jpg
Israel atacă Iranul FOTO IRGC via CNN jpg
mihaela bilic instagram jpg
436310903 6801597473275047 2085105743623441656 n jpg
ceapa verde adobesotck jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net