Aveți mare grijă dacă ați plănuit să plecați în vacanță în Turcia! Autoritățile de aici sunt în alertă, după ce cazurile de îmbolnăviri cu COVID-19 s-au dublat fața de începutul lunii iunie.


Numărul contaminărilor cu coronavirus s-a dublat în Turcia în raport cu începutul lunii iunie. Astfel că ministrul turc al Sănătății, Fahrettin Koca, a anunțat că este îngrijorat și își roagă concetățenii să nu renunțe la măsurile de prevenție.

„Cifrele cresc în anumite zone”, fără să facă alte precizări. „Vom alege să renunțăm sau vom lupta? Vom putea controla răspândirea dacă purtăm măşti şi respectăm distanțarea fizică”, subliniază ministrul, citat de AFP.

Situație disperată în Turcia. Nu plecați în vacanță! Numărul îmbolnăvirilor s-a dublat fața de începutul lunii iunie

Turcia a înregistrat 1.592 de cazuri noi şi 18 morţi în cursul ultimelor 24 de ore, a scris Koca pe contul său de Twitter. În condițiile în care, pe 2 iunie, erau 786 de infectări.

Recent, Turcia a permis reluarea legăturilor între oraşe, zborurile interne, redeschiderea cafenelelor şi restaurantelor şi a pus capăt măsurilor de izolare la sfârşit de săptămână, deși o organizație a profesioniștilor din domeniul sănătății a afirmat la 12 iunie că nu există nicio dovadă că pandemia a fost plasată sub control în ţară, scrie Agerpres.

Potrivit ultimelor date oficiale, numărul morţilor a atins 4.825 în Turcia, iar numărul cazurilor se apropie de 180.000.

În România, au fost înregistrate 250 de noi cazuri, în ultimele 24 de ore, potrivit buletinului informativ transmis astăzi, 16 iunie, de Grupul de Comunicare Strategică.

În plus, 173 de pacienți infectați cu coronavirus sunt la ATI. Până acum, numărul total al infectaților cu COVID-19 a ajuns la 22.415, dintre care 16.071 sunt vindecați, iar 1.437 au murit.

 

 
 
Loading...