Slujba de Florii de la Vatican, ţinută în Bazilica Sfântul Petru aproape goală. Mesajul Papei Francisc

Ultima actualizare:

    Sluja de Florii s-a ţinut doar cu Papa Francisc, 30 de cardinali şi 120 de credincioşifoto: AFP
Sluja de Florii s-a ţinut doar cu Papa Francisc, 30 de cardinali şi 120 de credincioşifoto: AFP

Papa Francisc a oficial slujba din Duminica Floriilor catolice, pe 28 aprilie, în Bazilica Sfântul Petru aproape goală din cauza restricțiilor împotriva coronavirusului. El i-a îndemnat pe credincioșii să nu-i uite pe cei săraci și pe cei aflați în suferință și să fie aproape de ei.

Înaintea pandemiei, zeci de mii de credincioşi umpleau Piaţa Sfântul Petru cu ramuri de măslin şi de palmier, în cadrul unei ceremonii desfăşurate în aer liber. Anul acesta, doar 120 de persoane au participat la slujba de duminică, pe lângă Papă şi cei 30 decardinali. Totul s-a desfăşurat într-o aripă secundară din enorma Bazilica Sfântul Petru. Toţi participanţii la slujbă, mai puţin Papa Francisc şi membrii corului, au purtat măşti, notează digi24.ro

Duminica Floriilor comemorează ziua când, potrivit Evangheliei, Isus a intrat în Ierusalim, fiind întâmpinat de mulţime, după care a fost crucificat cinci zile mai târziu.


    Papa Francisc a oficiat duminică slujba de Floriifoto: AFP
Papa Francisc a oficiat duminică slujba de Floriifoto: AFP

În predica din timpul slujbei, televizată şi transmisă pe tot globul, Papa Francisc i-a sfătuit pe credincioşi să nu lase credinţa să slăbească prin transformarea în obişnuinţă şi să se lase uimiţi de Dumnezeu şi de bunătate.

„Odată cu harul uimirii ajungem să ne dăm seama că primindu-i pe cei respinşi şi marginalizaţi, apropiindu-ne de cei bătuţi de soartă, îl iubim pe Isus. Pentru că acolo îl întâlnim: în cei care ni se par cel mai puţin fraţii şi surorile noastre, în cei respinşi şi abandonaţi”, a spus acesta.

Celelalte slujbe din timpul Săptămânii Mari - Joia Patimilor, Vinerea Mare, Sâmbăta Mare şi Paşte, duminica viitoare, se vor desfăşura de asemenea cu un număr redus de participanţi.

Italia, în lockdown naţional

Italia a înregistrat 107.636 de decese asociate COVID-19 de la debutul pandemiei în februarie anul trecut, cel mai grav bilanţ din Europa după Marea Britanie. În peninsulă este în vigoare un nou lockdown naţional, preconizat să se încheie după Paşte. Vaticanul, oraş-stat suveran, situat în centrul Romei, a aplicat restricţii similare.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net