Şoc pe pieţele bursiere! Acţiunile s-au prăbuşit

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Preţurile acţiunilor din Statele Unite au scăzut brusc cu peste 1.100 de puncte, în cea mai mare cădere dintr-o singură zi de la criza financiară care a avut loc în 2008. Instabilitatea pieţei a început vineri, când Departamentul Muncii a făcut publice datele privind angajaţii.

Acestea arătau o creştere a salariilor mai mare decât fusese anticipat. Cei mai bogaţi 500 de oameni din lume au pierdut 114 miliarde de dolari într-o singură zi, după prăbuşirea indicilor bursieri de pe Wall Street. Efectele se resimt în toată lumea.

Pieţele asiatice au deschis în scădere, indicele principal Nikkei-225 al Bursei japoneze scăzând cu 5,26. Unda de şoc din Statele Unite a atins şi pieţele europene marţi dimineaţă. La deschiderea Bursei în Europa, declinul nu lăsa loc de îndoială: -3,43% la Bursa de Valori din Paris, -3,5% la Londra, -3,58% la Frankfurt, -3,3% la Madrid, - 3,6% în Amsterdam.

“Europa se confruntă cu un val roşu după «baia de sânge» de pe pieţele americane”, spune Jasper Lawler, analist la London Capital Group.

image
image
image
image
image
image
explozie petromidia jpg
Gratar FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
termometru freepik jpg
image png
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net