Un filmuleț șocant în care un minor în vârstă de mai puțin de 10 ani omoară un prizonier al ISIS a ajuns pe internet, imaginile greu de privit fiind publicate chiar de „agenția” grupării jihadiste.


O înregistrare video în care un creștin nigerian este executat de un copil-soldat a fost publicată de „agenția de știri” a ISIS, iar imaginile problematice au ajuns rapid subiect de discuție pe site-urile de știri din lume. Minorul, care nu pare să aibă mai mult de 8 ani, face și un avertisment înainte de uciderea prizonierului nigerian. „Nu ne vom opri până când nu vom răzbuna tot sângele vărsat”, spune acesta, părând să nu fie deloc afectat de ceea ce urma să facă. 

Copil-călău la mai puțin de 10 ani

Folosirea copiilor-călăi este o practică comună a jihadiștilor, în scopuri propagandistice, numindu-i pe minori „puii Califatului”. Imaginile greu de privit au fost preluate și de SITE Intelligence Group, o organizație care urmărește activitatea grupărilor jihadiste. Rita Katz, cofondatoarea organizației a declarat că "imoralitatea ISIS este fără margini", conform Digi 24, care a citat The Guardian

Luna trecută, ISIS a fost responsabilul unei execuții în masă, după uciderea liderilor Abu Bakr al-Baghdadi şi Abul-Hasan Al-Muhajir, din Irak şi Siria.11 prizonieri creştini au fost ucişi de teroriştii ISWAP la Borno, chiar în ziua de Crăciun, scrie Mediafax. Un videoclip difuzat atunci îi înfăţişa pe cei 13 ostatici, dintre care se crede că 10 erau creştini şi trei musulmani. ISWAP a afirmat că doi prizonieri au fost cruţaţi, iar ceilalţi 11 au murit pentru a răzbuna uciderea liderilor Abu Bakr al-Baghdadi şi Abul-Hasan Al-Muhajir, din Irak şi Siria.

 

 

 
 
Loading...