Șocant! Regina Elisabeta a II-a are dreptul să îl păstreze în Anglia pe Archie, dacă ducii de Sussex aleg să se mute din țară!

Ultima actualizare:

    Regina Elisabeta a II-a ar putea să îl păstreze în Anglia pe strănepotul ei, Archie, fiul Prințului Harry și al lui Meghan MarkleFoto: Getty
Regina Elisabeta a II-a ar putea să îl păstreze în Anglia pe strănepotul ei, Archie, fiul Prințului Harry și al lui Meghan MarkleFoto: Getty

Veste extrem de proastă pentru ducii de Sussex, care au fost supranumiți și „rebelii familiei regale britanice”. Regina Elisabeta a II-a ar putea să îl păstreze în Anglia pe strănepotul ei, Archie, fiul Prințului Harry și al lui Meghan Markle, invocând o lege din 1717, de pe vremea Regelui George, conform căreia monarhul în exercițiu deține privilegii speciale privind custodia unui membru al familiei regale.

Asta înseamnă că Suverana are ultimul cuvânt de spus în privința mutării din țară a lui Archie, a proprietăților, titlurilor și obligațiilor care îi revin și în privința educației pe care o va primi. Regina s-a folosit de aceste prerogative în 1996, când fiu ei, Prințul Charles, a divorțat de Prințesa Diana, și aceasta voia să se mute în Australia cu băieții.

Regina Elisabeta a II-a ar putea interzice mutarea din țară a lui Archie

După ce au anunțat că vor să renunțe la titlurile lor și să facă un pas în spate din familia regală britanică, Prințul Harry și Meghan Markle au petrecut o perioadă departe de miezul „problemei”, în Canada, unde se zvonește că cei doi duci ar dori să se și mute în cele din urmă. Totuși, Regina ar putea pune bețe în roate planurilor lor, având în vedere că ea este cea care are drepturi depline în ceea ce îl privește pe micuțul Archie, informează Daily Star. 

Cei doi duci au explicat că și-ar dori să petreacă mai mult timp în America de Nord
Cei doi duci au explicat că și-ar dori să petreacă mai mult timp în America de Nord

Regula este veche de 300 de ani și este reprezentată de acordul pe care Suverana Marii Britanii trebuie să și-l dea atunci când un minor ce aparține Casei Regale britanice părăsește țara, chiar dacă o face alături de părinții lui. 

Astfel, nu se știe exact ce se va întâmpla dacă ducii de Sussex doresc să se mute din Marea Britanie alături de micuțul lor, în situația în care Regina Elisabeta a II-a nu își va da acordul, în afară de, bineînțeles, un alt mare scandal regal! Se pare că Regina deține custodia deplină a copiilor familiei regale, motiv pentru care va fi destul de greu pentru Prințul Harry și Meghan să părăsească Marea Britanie împreună cu fiul lor, dacă străbunica lui Archie va interzice acest lucru.

Cei doi duci au explicat că și-ar dori să petreacă mai mult timp în America de Nord, în special după ce s-au distanțat de restul membrilor familiei și au avut și câteva aversiuni cu presa britanică. Într-un interviu extrem de sincer, Harry și Meghan au mărturisit că nu fac față foarte bine acestui tip de expunere mediatică și că își doresc o pauză de la tot ce presupune rolul pe care îl au în familia regală britanică. 

image
image
image
image
image
image
2 jpg
chirie apartament jpeg
Al Di Meola  jpg
febra tifoida romani jpg
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
cutremur grecia jpg
marcel ciolacu conferinta de presa foto captura video jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net