Şoferii şi pasagerii Uber vor fi obligaţi să poarte măşti

Ultima actualizare:

    Șoferii care vor lucra pentru plaformele de rid-sharing vor fi obligați să respecte un set de reguli
Șoferii care vor lucra pentru plaformele de rid-sharing vor fi obligați să respecte un set de reguli

Uber a decis, în contextul pandemiei de COVID-19, să impună purtarea măştilor de protecţie în maşinile înscrise în cadrul serviciului şi va folosi tehnologia pentru a se asigura că noile reguli sunt respectate.

Purtarea măştilor de protecţie va fi obligatorie pentru cursele Uber, atât pentru şoferi, cât şi pentru pasageri, a confirmat Uber pentru CNN Business,informează News.ro. Nu este clar când şi exact în ce ţări va fi impusă această obligaţie, însă, ca şi alte schimbări, Uber va începe să impună noua regulă în Statele Unite. Cel mai probabil, compania va lua o decizie după ce va evalua situaţia din fiecare ţară.

Pentru a verifica dacă noua regulă este respectată, iar şoferii şi clienţii poartă într-adevăr mască de protecţie, Uber va dezvolta o tehnologie care va verifica acest lucru. Şi aici sunt semne de întrebare, deoarece oficialii Uber nu au dat detalii despre felul în care va funcţiona această tehnologie şi ce implicaţii va avea asupra intimităţii persoanelor.

Cert este că, recunoaşterea facială, care a dovedit până acum că nu este pregătită pentru a fi folosită fără supraveghere, creând multe confuzii, are o problemă în plus din cauza măştilor de protecţie, care reduce numărul elementelor fiziologice pe baza cărora se face identificarea. Măştile de protecţie ar putea fi o măsură menită să încurajeze clienţii să folosească din nou Uber, companie ale căror curse s-au redus considerabil pe fondul pandemiei.

Citește și:

Klaus Iohannis, despre măștile de protecție și declarația pe proprie răspundere. Ce se întâmplă după 15 mai

Uber sau taxi? Iată plusurile şi minusurile celor două servicii!

image
image
image
image
image
image
Al Di Meola  jpg
febra tifoida romani jpg
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
cutremur grecia jpg
marcel ciolacu conferinta de presa foto captura video jpg
jean paul getty captura video jpg
symmetrica facebook jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net