Soprana Alexandra Tărniceru, recital în balconul casei ei din Spania. «Face soarele să răsară în vremuri sumbre»

Ultima actualizare:

    Soprana Alexandra Tărniceru a susținut un recital ad-hoc în balconul casei sale din Palencia, Spaniafoto: captură video
Soprana Alexandra Tărniceru a susținut un recital ad-hoc în balconul casei sale din Palencia, Spaniafoto: captură video

Alexandra Tărniceru, o soprană din România stabilită în Palencia, un oraș spaniol din apropiere de Valladolid, a ținut un recital ad-hoc în balconul casei sale. Aceasta a fost maniera sa de a-și încuraja pe vecini și de a le arăta că frumosul nu moare în izolare.

Românca și momentul ei artistic au devenit virale pe Internet, ajungând chiar și în presa din Peninsula Iberică. Alexandra Tărniceru a interpretat Nessun Dorma, o arie din actul final al operei Turandot, a compozitorului italian Giacomo Puccini, interpretată magistral și de Luciano Pavarotti, unul dintre cei mai cunoscuți și îndrăgiți tenori ai tuturor timpurilor.

Vecinii aflați în izolare din cauza coronavirusului au ascultat-o cu răsuflarea tăiată, iar la sfârșitul reprezentației au răsplătit-o cu aplauze furtunoase, pline de emoție și recunoștință.

Gestul muzical al Alexandrei Tărniceru nu este singular, după cum unul dintre vecinii ei a mărturisit într-un comentariu pe pagina de Facebook a comunității: „În Palencia, pe strada San Bernardo, în fiecare seară, de la ora 20:00, când ieșim să aplaudăm eforturile celor aflați în linia întâi în lupta cu pandemia, se întâmplă acest lucru“. Comentariile pozitive au fost la unison, nu numai de la oameni din același oraș, dar și din alte zone ale Spaniei. 

"Alexandra Tărniceru este o soprană româncă. Ea face sorele să răsară în aceste vremuri sumbre", își începe articolul o jurnalistă care a stat de vorbă cu artista și care a publicat povestea ei în elnortedecastilla.es.   

Soprana Alexandra Tărniceru a cântat pe mari scene ale lumii. În Palencia s-a mutat din dragoste
Soprana Alexandra Tărniceru a cântat pe mari scene ale lumii. În Palencia s-a mutat din dragoste

"În aceste momente, oamenii au nevoie de un pic de dragoste pentru a depăși această situație. Mi-a venit ideea să ies în balcon și să le arăt tuturor de pe strada mea și din zonă un pic de operă", a mărturisit Alexandra Tărniceru.

Videoclipul a strâns aproape 70.000 de vizualizări, fiind unul dintre cele mai savurate materiale video de pe pagina de Facebook Palencia La Mejor.

Cine este Alexandra Tărniceru

Originară din Neamț, Alexandra Tărniceru a urmat cursurile Liceului de Artă "Victor Brauner" din Piatra-Neamț, unde a fost îndrumată muzical de Elena Botez, iar apoi și-a continuat studiile cu Claudia Codreanu, în București, la Universitatea Națională de Muzică

Între 2013 și 2015 a cântat pentru Opera din Zurich, după care a participat în proiecte muzicale în întreaga Europă.

Din octombrie 2017 locuiește în Palencia, unde s-a mutat din dragoste pentru soțul ei, pe care l-a cunoscut în timpul unei croaziere în America Centrală.

Soprana vorbește șase limbi și a cântat în 16. Știe la perfecție și dialectul castilian, după cum a apreciat jurnalista din Spania cu care a stat de vorbă. l-a învățat în trei luni, într-un centru educațional din Valladolid. "Ceea ce fac îmi cere să știu multe limbi străine și să particip în multe proiecte care se derulează în țări diferite, unde trebuie să știi să comunici", a spus soprana.

image
image
image
image
image
image
Cutremur in Turcia FOTO Profimedia jpg
Israel atacă Iranul FOTO IRGC via CNN jpg
mihaela bilic instagram jpg
436310903 6801597473275047 2085105743623441656 n jpg
ceapa verde adobesotck jpg
image png
bani  foto   Shutterstock jpg
Masina de spalat rufe jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net