Liderul Coreei de Nord, Kim Jong-Un este renumit pentru deciziile sale politice imprudente şi impulsive. Se confruntă cu sancţiuni internaţionale şi cu potenţiala ameninţare a forţele armate ale Statelor Unite ale Amercii, dar nu acordă prea multă atenţie acestor lucruri şi se concentrează asupra consolidării puterii politice . Pe 7 şi 8 octombrie, Kim Jong-Un a condus întâlnirea membrilor de partid, cu care a pus la cale următoarele mişcări strategice. Una dintre deciziile luate la şedinţa a uimit întreaga lume: Kim Jong-Un a decis să îi acorde surorii sale o poziţie-cheie în cadrul partidului.


Potrivit cnbc.com, numirea ei în funcţie este cu atât mai controversată cu cât este un fapt ştiut că liderii nord coreeni nu ezită să îşi ucidă membrii apropiaţi ai familiei pentru a-şi asigura puterea. Kim YO Jong, sora dictatorului, nu şi-a făcut apariţia în public până în anul 2010, atunci când a fost văzută în compania fratelui său cu ocazia unei conferinţe al partidului muncitoresc corean.  Se crede că are aproximativ 30 de ani. A jucat diverse roluri insignifiante în partidul-stat, iar ultima mutare strategică, cea de numire a ei într-o poziţie de putere, nu face decât să întărească autoritatea pe care o posedă Kim Jong-Un. 

Asemenea fratelui său, Kim YO Jong  a studiat la o universitate de renume din Elveţia, şi s-a specializat pe ştiinţa calculatoarelor în cadrul Universităţii din Coreea de Nord. Kim Yo Jong şi Kim Jong-Un au aceeaşi mamă, o dansatoare pe nume pe nume Ko Yang Hui, care s-a stins din viaţă în anul 2011.

Dictatorul nord coreean nu ezită să îşi ucidă membrii familiei care sunt consideraţi un pericol la adresa regimului.

104281847-gettyimages-55882477.1910x1000.jpg

foto
Ko Yang Hui a fost ucis pentru că reprezenta o ameninţare la adresa regimului
Foto: Getty

Fratele vitreg al lui Kim Jong-Un  a vorbit despre controlul dinastic pe care îl exercită acesta şi a fost asasinat fără milă pe Aeroportul Internaţional din Kuala Lumpur anul trecut, iar unchiul lui Kim a fost executat în anul 2013.

 

 

 
 
Loading...