Emma Coronel Aispuro, soția lui Joaquín "El Chapo" Guzmán, care execută în prezent o condamnare pe viață la New York pentru trafic de droguri și spălare de bani, a fost arestată în SUA, fiind suspectată de trafic de droguri, au anunțat autoritățile americane.


Emma Coronel Aispuro, în vârstă de 31 de ani, a fost reținută pe Aeroportul Internațional Dulles (Washington DC). Guzmán, în vârstă de 63 de ani, este fostul șef al cartelului Sinaloa, despre care oficialii spun că a fost cel mai mare furnizor de droguri în SUA, relatează Hotnews.ro.

Procesul lui Guzmán, care a avut loc în anul 2019, a venit cu dezvăluiri șocante despre viața cunoscutului traficant, de la droguri și violuri până la uciderea cu sânge rece a foștilor membri ai cartelului sau a rivalilor.

Coronel Aispuro urmează să se prezinte în fața unei instanțe din DC prin videoconferință, a declarat departamentul de justiție al SUA. Ea mai este acuzată că a conspirat pentru a-și ajuta soțul să scape din închisoare, din Mexic, în 2015.

Practic, cu mijlocirea ei, El Chapo a continuat să-și dirijeze afacerile din spatele gratiilor. În plus, frumoasa și tânăra soție a mafiotului a ajutat la organizarea „șantierului” pentru construirea tunelului de aproape 1,5 kilometri săpat sub închisoarea de maximă securitater Altiplano. Tunelul avea sistem de ventilare, scări și o pistă pentru motocicletă și a fost gata la 11 iulie 2015. După ce El Chapo a evadat, a fost prins șase luni mai târziu și adus înapoi la Altiplano, relatează Digi24.

În timpul procesului soțului său, ea l-a susținut întotdeauna și a refuzat să ofere informații care i-ar fi putut ajuta pe anchetatori. La finalul procesului din 2019, soția lui Guzmán a declarat că instanța îl portretizează pe aceasta într-un mod care nu are nimic în comun cu omul pe care ea îl iubește și alături de care a decis să trăiască. „Nu-l cunosc pe soțul meu ca persoana pe care încearcă să-l prezinte, ci mai degrabă îl admir ca ființa umană pe care am cunoscut-o și cea cu care m-am căsătorit", au fost cuvintele acesteia. 
 

 
 
Loading...