Soția lui "El Chapo", arestată în SUA. Cine este Coronel Aispuro, femeia care l-a ajutat să evadeze în 2015

Ultima actualizare:

    Soţia lui „El Chapo“ a fost arestată în SUA Sursă foto: Profimedia
Soţia lui „El Chapo“ a fost arestată în SUA Sursă foto: Profimedia

Emma Coronel Aispuro, soția lui Joaquín "El Chapo" Guzmán, care execută în prezent o condamnare pe viață la New York pentru trafic de droguri și spălare de bani, a fost arestată în SUA, fiind suspectată de trafic de droguri, au anunțat autoritățile americane.

Emma Coronel Aispuro, în vârstă de 31 de ani, a fost reținută pe Aeroportul Internațional Dulles (Washington DC). Guzmán, în vârstă de 63 de ani, este fostul șef al cartelului Sinaloa, despre care oficialii spun că a fost cel mai mare furnizor de droguri în SUA, relatează Hotnews.ro.

Procesul lui Guzmán, care a avut loc în anul 2019, a venit cu dezvăluiri șocante despre viața cunoscutului traficant, de la droguri și violuri până la uciderea cu sânge rece a foștilor membri ai cartelului sau a rivalilor.

Coronel Aispuro urmează să se prezinte în fața unei instanțe din DC prin videoconferință, a declarat departamentul de justiție al SUA. Ea mai este acuzată că a conspirat pentru a-și ajuta soțul să scape din închisoare, din Mexic, în 2015.

Practic, cu mijlocirea ei, El Chapo a continuat să-și dirijeze afacerile din spatele gratiilor. În plus, frumoasa și tânăra soție a mafiotului a ajutat la organizarea „șantierului” pentru construirea tunelului de aproape 1,5 kilometri săpat sub închisoarea de maximă securitater Altiplano. Tunelul avea sistem de ventilare, scări și o pistă pentru motocicletă și a fost gata la 11 iulie 2015. După ce El Chapo a evadat, a fost prins șase luni mai târziu și adus înapoi la Altiplano, relatează Digi24.

În timpul procesului soțului său, ea l-a susținut întotdeauna și a refuzat să ofere informații care i-ar fi putut ajuta pe anchetatori. La finalul procesului din 2019, soția lui Guzmán a declarat că instanța îl portretizează pe aceasta într-un mod care nu are nimic în comun cu omul pe care ea îl iubește și alături de care a decis să trăiască. „Nu-l cunosc pe soțul meu ca persoana pe care încearcă să-l prezinte, ci mai degrabă îl admir ca ființa umană pe care am cunoscut-o și cea cu care m-am căsătorit", au fost cuvintele acesteia.  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
radiografie pulmonara shutter jpeg
image
image
image
image
image
image
Mic dejun jpg
restaurant 449952 1280 jpg
mirela crima dambovita jpg
bani webp
FotoJet (12) jpg
talie de femeie  foto   Shutterstock jpg
ceai rozmarin jpg
cersetor freepik jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net