Soțul Salmei Hayek donează 100 de milioane de euro pentru Catedrala Notre Dame

Ultima actualizare:
Bernard Arnault, alături de soția sa, pianista Helene Mercier-Arnault
Bernard Arnault, alături de soția sa, pianista Helene Mercier-Arnault

Președintele Emmanuel Macron promitea luni, în timp ce flăcările înghițeau șarpanta Catedralei Notre Dame din Paris și turla lui Viollet-le-Duc, că va mobiliza toate energiile Franței pentru a restaura acest momument care reprezintă istoria și spiritul francez. Reacțiile nu au întârziat să apară și, în zorii zilei de marți, cele mai bogate familii din Franța au anunțat că vor dona 300 de milioane de euro pentru restaurarea catedralei.

UPDATE Familia Bettencourt-Meyers, acţionar principal al companiei L'Oréal, a anunţat marţi o donaţie totală de 200 de milioane de euro pentru refacerea catedralei Notre-Dame de Paris. Din această sumă, 100 de milioane de euro vor fi oferiţi prin Fundaţia Bettencourt Schueller, anunţă BFM TV, citat de News.ro.

Familiile Arnault și Pinault, două dintre cele mai bogate familii din Franța, au anunțat deja că vor dona 200, respectiv 100 de milioane de euro pentru reconstrucția Catedralei Notre Dame din Paris, care a fost parțial distrusă de incendiul izbucnit luni, 15 aprilie.

Marți dimineața, grupul LVMH, numărul unu mondial pe piața produselor de lux, deținând mărci precum Louis Vuitton, Christian Dior, Sephora, sau șampania Dom Perignon, a anunțat că donează, alături de familia Arnault nu mai puțin de 200 de milioane de euro, informează AFP, citat de Hotnews.


    Bernard Arnault, alături de soția sa, pianista Helene Mercier-Arnaultfoto: AFP
Bernard Arnault, alături de soția sa, pianista Helene Mercier-Arnaultfoto: AFP

Și familia omului de afaceri francez Francois-Henri Pinault, soțul actriței Salma Hayek, care conduce grupul produselor de lux Kering, deținător al mărcilor Gucci și Yves Saint Laurent, a anunțat o donație de 100 de milioane de euro.

Președintele Macron a promis că va reconstrui catedrala cu ajutorul francezilor

Emmanuel Macron și-a anulat un discurs programat luni seară, ca reacție la protestul vestelor galbene, pentru a veni la Catedrala Notre Dame, unde focul izbucnit la ora locală 18.50 a cuprins cu repeziciune șarpanta din lemn. Peste 400 de pompieri au fost mobilizați la fața locului, iar incendiul a fost lichidat după 16 ore în care autoritățile s-au temut chiar că structura de rezistență a catedralei nu va mai putea fi salvată.

”Ce s-a întâmplat e o adevărată dramă. Pompierii au avut mult curaj, mult profesionalism și multă determinare. Vreau să le mulțumesc în numele întregii națiuni. Asta e istoria noastră și arde. Notre Dame e istoria noastră, literatura noastră, parte din spiritul nostru, aici au avut loc cele mai importante evenimente, epidemii, războaie, revoluții, este epicentrul vieții noastre. Norde Dame arde și știu ce durere simt francezii. Dar în seara asta vreau să vă vorbesc și despre speranță. Să fim mândri pentru că această catedrală a fost construită acum peste 800 de ani și am restaurat-o de-a lungul secolelor. Și promit solemn în seara asta: o vom reclădi împreună”, a spus Macron, în fața catedralei care încă ardea. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Poliție Belgia jpg
image
image
image
image
image
image
norvegia studii colaj pixabay jpg
image png
elevi scoli politie si pompieri e1641193237723 webp
kumarasamy navaneethan jpg
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net