Spania impune restricții de Crăciun și Anul Nou! Petrecerile, doar în familie

Ultima actualizare:

    Petrecerile vor fi limitate la 10 persoaneFoto: Pixabay
Petrecerile vor fi limitate la 10 persoaneFoto: Pixabay

Guvernul spaniol a convenit cu autorităţile regionale să limiteze reuniunile de Crăciun şi de Anul Nou la 10 persoane de familie, pentru a evita răspândirea noului coronavirus. Acordul, care se va aplica Ajunului Crăciunului, Crăciunului, Ajunului Anului Nou şi zilei de Anul Nou, reprezintă o uşoară relaxare a regulii actuale care permite reunirea a maximum 6 oameni, cu excepţia regiunilor care şi-au definit limite proprii.

Începutul interdicţiei de circulaţie pe timp de noapte, care este în vigoare în majoritatea regiunilor Spaniei, va fi mutată de la ora 11 p.m. la 1:30 p.m., în perioada 24 decembrie-31 decembrie. Circulaţia persoanelor între regiuni va fi interzisă în perioada 23 decembrie şi 6 ianuarie, cu excepţia vizitelor de familie.Guvernul nu a explicat cum va fi monitorizată această regulă, care ar putea fi o sarcină dificilă, având în vedere câţi oameni călătoresc de Crăciun pentru a fi cu familia.”Este de dorit ca oamenii să îşi limiteze deplasările şi contactele sociale cât mai mult posibil. Pentru a rezuma, de acest Crăciun stăm acasă”, a spus ministrul Sănătății Illa.

Stare de urgență timp de 6 luni

Fiecare regiune este liberă să înăsprească măsurile de limitare a circulaţiei oamenilor. Spania a instituit stare de urgenţă pentru o perioadă de şase luni, începând din luna noiembrie, măsură care oferă baza legală pentru impunerea de interdicţii de circulaţie şi alte restricţii.

Numărul de infectări din Spania a încetinit, dar bilanţul total, de peste 1,66 de milioane de cazuri de Covid-19, este printre cele mai ridicate din vestul Europei. Numărul total al deceselor a ajuns miercuri la 45.784.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net