Spaniolii au emis mandat internațional de arestare pentru liderul fugar al catalanilor

Ultima actualizare:

    A fost emis mandat internațional de arestare a lui Carles PuigdemontFoto: Getty
A fost emis mandat internațional de arestare a lui Carles PuigdemontFoto: Getty

Autoritățile spaniole au arestat opt lideri catalani și au emis mandat internațional de arestare a lui Carles Puigdemont, „președintele” Cataloniei, care a fugit din țară. decizia a fost luată după ce Puigdemont a refuzat să se prezinte în fața Curții.

„Președintele” Cataloniei a fugit în Belgia și a refuzat să se prezinte în fața Curții de Justiție spaniole, unde va fi acuzat de rebeliune pentru că a organizat ilegal un referendum regional prin care a dorit declararea independenței, precizează The Mirror.

Fiind fugit din țară, autoritățile au emis mandat internațional de arestare pe numele său: „Când cineva nu se prezintă la eplul judecătorilor pentru a depune mărturie, Spania, sau oricare altă țară membră UE, în mod normal, se emite un mandat de arestare”, a declarat președintele Curții Supreme, Carlos Lesmes.

Alți opt lideri catalani au fost trimiși în spatele gratiilor, fără posibilitate de a fi eliberați pe cauțiune. Decizia autorității de la Madrid nu face însă decât să inflameze și mai tare nemulțumirile și sentimentul naționalist al catalanilor, care vor protesta și mai aprig pe străzile Barcelonei.

Avocatul lui Puigdemont a precizat că acesta va sta departe de Spania, până când climatul politic din țară se va îmbunătăți: „Dacă ei o cer, el va coopera cu Justiția din Spania și din Belgia”. Puigdemont este dispus să se întoarcă în Spania doar dacă i se va oferi garanția că va primi un tratament echitabil. Mandatul de arestare emis pe numele său nu-i va mai permite să candideze la alegerile parlamentare.

Premierul Mariano Rajoy a demis guvernul catalan, i-a îndepărtat de la pârghiile puterii pe oficialii din regiune și a impus controlul direct al Madridului un regiunea semi-autonomă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net